Mærker

KFUM-Spejdernes arbejdsprogram består af tre dele: Paletten, Færdighedsmærker og Andre mærker.

Søger…

Familiespejder

Familiespejder er spejder for hele familien. Børn i alderen 3-6 år er spejdere sammen med forældre og søskende. Her er aktiviteter med fokus på friluftsliv, leg og oplevelser i naturen, som børn og voksne kan være sammen om.

Bæver

Bæverenheden er for børn, der går i børnehaveklasse til 1. klasse. Fantasirammen omkring bæverarbejdet er i bæverdammen, hvor man lærer at holde sammen og at samarbejde. Som bæver lærer man om naturen, lejrliv, tro, fællesskab og at klare sig selv gennem sange, lege og fortællinger.

Ulv

Ulve går i 2.-3. klasse. Ulvearbejdet har Junglebogen af Rudyard Kipling som fantasiramme. Gennem sjove aktiviteter lærer spejderne i ulveflokken blandt andet at omgås naturen med respekt og at samarbejde i flokken.

Junior

Juniorspejder er for dem, der går i 4.-5. klasse. Når man bliver junior, tager man for alvor hul på spejderlivet. Det er nu, at man bl.a. lærer at håndtere en økse og rejse et telt alene. Man begynder at lære at klare sig selv.

Trop

Tropspejder er for dem, der går i 6.-8. klasse. Aktiviteter kan bestå i at tage forskellige mærker, forberede ture og lejre, eller hjælpe gruppen med større opgaver.

Senior

Når du går i 9. klasse, og frem til du er 17 år, er du senior. Når man bliver senior får man ansvaret for at afholde sine egne møder med hjælp fra lederne. Hos seniorerne bliver der sat store forventninger og rykket grænser.

Rover

Når du er 17 år og derover, er du en rover. Roverspejdere er inddelt i klaner, og det er her, hvor lederne i gruppen kan slå deres indre spejder løs. Det er meget forskellige fra gruppe til gruppe hvor meget man mødes, og hvilke former for aktiviteter, man laver.
Menu