Paletten

Empatiguide

Empatiguide

Formål

Seniorspejderne skal have kendskab til udsatte grupper i samfundet og vores fælles sociale ansvar for at hjælpe andre. Seniorspejderne skal med mærket få en forståelse for, hvad der skaber socialt udsatte eller humanitære kriser. De skal få forståelse for, hvordan de kan hjælpe.

Mål

  • Kan identificere forskellige grupper i samfundet og vise dem respekt.
  • Opdage, hvordan kroppen reagerer fysisk, mentalt og følelsesmæssigt i forskellige situationer og lære, hvordan man håndterer det.

Derfor gør vi det

At hjælpe socialt udsatte er et fælles ansvar. Seniorspejderne skal gøre en indsats, fx gennem organisationer og grupper (ofte frivillige), som gør en social indsats. Respekt handler ofte om forståelse. Uden forståelse kan det være svært at se, at man skal og bør hjælpe andre.

Seniorspejderne skal desuden på egen krop prøve at være ”udsat” og at engagere sig i humanitært arbejde lokalt eller globalt.

Beskrivelse til spejderne

Vi skal finde ud af, hvad udsatte grupper er, og hvordan disse grupper opstår. Vi skal finde ud af, hvordan vi kan hjælpe, og så skal vi gøre det. Når vi er færdige med forløbet, er vi mere bevidste om, hvilke udsatte grupper der er i samfundet, hvordan de lever, og hvordan man kan hjælpe.

Aktivitetsforslag

Mangler du ideer til, hvordan du arbejder med mærket, kan du finde aktivitetsbeskrivelser længere nede på denne side.   

shop
Udviklingsområder

Aktiviteter

Menu