Foto: Bax Lindhardt, Folkekirkens Nødhjælp

Legen Fly

I Malawi har nogle børn opfundet et spil, der hedder Fly. Boldspillet er en blanding af stikbold og smørhul.

Formål

Nogle steder i verden har man ikke lige så mange ressourcer som i Danmark. Nogle børn i Malawi har opfundet en leg, der hedder Fly, og også lavet deres egen bold. Spejderne kan prøve denne leg og måske blive inspireret til at finde på deres eget boldspil eller leg.

Materialer

Beskrivelse

Man skal være tre personer. En person starter i midten, hvor der ligger nogle mursten eller flade sten. 

Nu gælder det om for personen i midten at få bygget et tårn af stenene – uden at blive ramt af bolden imens. De to andre kaster nemlig bolden til hinanden og skal forsøge at ramme personen i midten.

Hvis personen i midten bliver ramt af bolden, bytter han/hun plads med den anden kaster, end den, der ramte vedkommende.

Hvis personen i midten griber bolden, må vedkommende kaste den ud i grøften, hvor det så er personen som blev grebet, som skal hente bolden igen.

Sæt i gang!

Folkekirkens Nødhjælps aktivitetsmateriale

KFUM-Spejderne har indgået et partnerskab med Folkekirkens Nødhjælp for 2023 – 2026. Organisationerne har et fælles værdigrundlag, som hviler på et kristent menneskesyn. Sammen ønsker vi at række ud mod børn, unge og voksne og give mulighed for at engagere sig lokalt til fordel for mennesker i nød. Fx ved at deltage i sogneindsamlingen.

Sådan bruger I materialet

Materialet kan bruges til et spejdermøde som optakt til at deltage i sogneindsamlingen, så spejderne ved, hvad de blandt andet samler ind til.

Materialet består af flere mindre aktiviteter, der tager 5-15 minutter at gennemføre, og gør spejderne klogere på Folkekirkens Nødhjælps arbejde, hvordan det er at være barn/ung andre steder i verden og det at gøre noget godt for nogle andre.

Her kan du se aktiviteterne. De kan bruges i den rækkefølge, som passer bedst til jeres spejdere.

Lavet af
KFUM-Spejderne
Tid
5 – 15 min
Deltagere
3
6
Udviklingsområder
Fysisk

Flere aktiviteter

Menu