Aktivitet

Tag en personlighedstest

Tag en personlighedstest

En personligheds test kan hjælpe patruljen med at forstå deres og andre rolle i patruljen. Testen kan give en fælles forståelse for ens gruppe og et fælles sprog når man laver opgaver. Det kan derfor være et nyttigt værktøj.

Det er en god ide at spejdere ikke ved hvad testen skal afgøre mens de tager testen. Nogle vil svare på deres spørgsmål lidt mere i den retning de gerne vil være og ikke den måde de er. Efter spejderne har taget testen skal lederen forklare hvad testen viser.

Der findes mange forskelige personligheds test og de er alle sammen lidt forskelige. Her kommer lidt forskellige og en kort forklaring af dem.

The Big Five er en af de mest anderkendte personligheds teorier i psykologi. Den går ud fra 5 personligheds spektre, som er uafhængige af hinanden. Man kan eksempelvis være ekstrovert eller introvert. Man er ikke enten ekstrovert eller introvert. Testen vurdere også hvor ekstrovert eller introvert man er. Man kan altså være 45% introvert (hvor 50% er neutralt). Testen har i alt 5 personligheds typer. Man kan tage testen her .

Belbin og DiSC er to personligheds test, som koster en del penge at bruge. De bliver begge brugt af virksomheder og skoler. Hvis man gerne vil arbejde meget med personligheds test kan det være en mulighed, men de andre teste kan også bruges.

Myers-Briggs personlighedstest (MBTI) er ikke en anderkendt personligheds test. Den er blevet kaldet pseudovidenskab af psykologer. Den har også flere videnskabelige mangler. Den giver blandt andet forskellige resultater for den samme person på forskellige tidspunkter. Det meste videnskab, som støtter testen, er lavet af organisationen, der sælger testen. Hvis man på tros af alt det genre vil bruge testen kan man tage den her .

Tid
30 – 90 min
Deltagere
2
50
Udviklingsområder
Selvstændigt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu