Den gode historie: Fuld fart på kurserne i efterårsferien

Efterårsferien er højsæson for KFUM-Spejdernes række af ungdomskurser. Også dette efterår var der fuld gang i uddannelsen og udviklingen af de unge spejdere på hele rækken af ungdomskurser.

Foto: Roland 2 – Klan Retro Facebook

I efterårsferiens blæsende og våde vejr indtog hundredvis glade og forventningsfulde spejdere de danske spejdercentre og hytter rundt om i landet. De tog en uge ud af deres liv for at uddanne sig til at blive bedre spejdere og bedre versioner af sig selv.

Ungdomskurserne er en vigtig brik i spejderarbejdet, og de er et vigtigt element i at give de unge spejdere bevidstheden om det store spejderfællesskab ude i landet. På kurserne lærer de om arbejdet i patruljen samt at give plads til personlig udvikling og udfoldelse. Mens der på nogle af kurserne er fokus på de mere teoretiske værktøjer til fx ledelse og planlægning, er der på andre kurser et større fokus på det praktiske eller egen selvudvikling. På den måde favner kurserne bredt, og de er alle med til at udvikle og styrke spejdernes kompetencer. 

Du kan herunder læse, hvad de forskellige kurser har lavet og måske blive inspireret til at selv tage afsted, eller sende nogle af dine spejdere til næste års kurser. 

Roland 1

I Tohytt i Sønderjylland blev der afholdt Roland 1 for 49 spejdere i aldersgruppen 13 til 15 år. På kurset fik deltagerne muligheden for at øve deres eksisterende spejderfærdigheder samt lære nye færdigheder. Deltagerne fik også testet deres grænser af på et “tør du”-løb, hvor de prøvede alt fra at træklatring til blindsmagning, både i dagslys men også i nattens ulmende mørke. De var også på patruljehike, hvor de selv skulle bygge bivuakker til at sove i. 

Foto: Roland 1 – Lige til grænsen Facebook

Roland 2

Der var også fuld fart på årets to Roland 2 kurser, for de 14 til 16 årige. 
I nord på Thorup Hede, lagde centeret for første gang i dets historie hus til et Roland 2 kursus. På kurset fik deltagerne øvet instruktioner, idégenerering, planlægningsprocesser og leget for fulde drøn. 

Foto: Roland 2 – Thorup Hede Facebook

Øst på var der gået cirkus i Klan Retros Roland 2. Deltagerne skulle være med til at planlægge en dag med spas og løjer, til glæde for den lokale SFO. Der blev blandt andet produceret candyfloss i store mængder, bygget karruseller ud af rafter og leget med ild. 

Foto: Roland 2 – Klan Retro Facebook

Diamant

På Diamant fik de 15 til 17 årige deltagere testet deres grænser. Deltagerne var blandt andet på 24-timers løb i silende regnvejr. De skulle også på klar-dig-selv-løb, hvor der skulle planlægges egen aftensmad, bygges fuglehuse og lappes cykelslanger.

Foto: Diamant – Skovhuset Facebook

ULK 

På Houens Odde blev der afholdt UngdomsLederKursus, også kendt som ULK for de 17 til 21 årige. På kurset har deltagerne haft moduler om personlighedstyper, facilitering, feedback samt ledelse for at blive klogere på dem selv og deres ledelsesrolle. Der har selvfølgelig også været plads til masser af gak og løjer. Deltagerne har blandt andet været på brunsviger-stafet, lavet traditionelt spejderløb samt lært at danse linedance. 

Foto: ULK 68 – Gustav Hedegaard / Jacob Fredegaard Hansen

Diamant ekstrem

På diamant ekstem blev deltagerne udfordret fysisk og mentalt. De fik rykket grænser og blev presset, men hjalp hinanden igennem som en samlet enhed. Samarbejdet fik i løbet af ugen en stor betydning, da det gjorde at de fleste gennemførte kurset. 

Vil du vide mere?

Husk at holde øje med kalenderen på kfumspejderne.dk/kalender, hvor du løbende vil kunne se de kurser som udbydes, og tilmelde dig eller dine spejdere. Hold godt øje med april 2023 – her går det løs igen med ungdomskurserne! 

På vores Instagram, @kfumspejderne, kan du se flere billeder fra efterårets kurser, da mange af dem havde takeover på vores Instagram. Husk at du og din gruppe, klan, spejdercenter, kursusstab eller patrulje også har muligheden for at låne vores Instagram. Se hvordan på kfumspejderne.dk/instagram

 kfumspejderne.dk/uddannelse finder du flere informationer om de enkelte kurser, og det overordnet indhold.

, , , , ,

Læs også

Menu