Familiespejdermøde i Harlev-Framlev

Spejdermødet

På denne side kan du finde redskaber til opbygning af det gode spejdermøde. Vi har samlet gode erfaringer og idéer til, hvordan du og dine spejdere kan lære noget nyt .

Foto: Pernille Bille Tvedt

Find de aktiviteter, der passer til dit næste spejdermøde. Her kan du også bygge din egen liste af aktiviter, som du kan bruge på spejdermødet, sende videre eller og gemme.

Til dig der laver familiespejder

Her har vi samlet KFUM-Spejdernes familiespejder-materiale til information og inspiration. 

Opstartshæfte

Her finder du materiale og idéer til det daglige familiespejderarbejde. Det er til dig, som er enhedsleder og dig som ønsker at opstarte gruppens første familiespejderenhed. Find inspiration i vores familiespejderhæfte og kom godt fra start.

40 ugers familiespejder-aktiviteter

Mangler du inspiration til aktivitetsprogram for dine familiespejdere? Har kan du finde inspiration til alverdens børnevenlige aktiviteter. En skabelon som giver dig et overblik og muligheden for at planlægge spejderarbejdet efter årstiderne. Så er det nemt for dig og din enhed at gå i gang med spejderarbejdet.

Standardmateriale

Her finder du en række standardmateriale til spejderlederen, som ønsker mere familiespejder.

Pressemeddelser:

Plakater

Du kan lave din egen plakat på spejdertrykken.dk ved at bruge plakatskabelonen “Bliv frivillig leder”. Se eksempler her:

Mangler du mere inspiration til aktiviteter?

Her er vores top seks af gode links til aktivitetsinspiration til familiespejderne.

Kontakt

Har du brug for mere direkte hjælp?

Kontakt vores engagerede familiespejderledere. 

Mødeprogrammer, værktøjer og inspiration

Planlægning er vigtigt for det gode spejdermøde. Find hjælp til forberedelsen her

Herunder finder du skabeloner til halvårsprogram, månedsprogram og til et enkelt møde med hjælpenoter.

Det kan være lidt svært at finde på den gode idé helt alene. Derfor har vi samlet en lille håndfuld færdige programmer, som du kan lade dig inspirere af. De ligger i kassen til højre.

Evaluér dit spejdermøde

Med værktøjet ‘Mixerpulten’ kan du undersøge dine spejdermøder ud fra seks parametre og på den måde skabe et overblik over mødets indhold uafhængigt af det specifikke program. Værktøjet kan både bruges før og efter spejdermødet. Før mødet kan I indstille parametrene, som I forventer, at dagens møde bliver. Efter mødet kan I besøge parametrene igen og se, om mødet gik som forventet.

Når I indstiller parametrene gennem en længere periode, kan det blive nemmere at udpege særlige tendenser i spejdermøderne. Det kan være, at møderne ofte er baseret på individet, måske bliver lederne sjældent udfordret? Eller måske oplever spejderne sjældent noget nyt?

Det er ikke afgørende, at man når ud i alle yderpunkterne, men det er vigtigt at have øje for variation i sit program. Det håber vi, at mixerpulten her kan hjælpe med. Når I bruger værktøjet, er snakken og processen ligeså vigtigt som selve parametrene. Det er også vigtigt at huske på, at der ikke er én rigtig måde at lave et godt spejdermøde på. Det afhænger af, hvad der fungerer bedst for dig og dine spejdere.

I kassen til højre finder du både mixerpulten, en beskrivelse af værktøjet, og en printvenlig version i sort/hvid uden knapperne, så du selv kan hænge den op og sætte magneter, knappenåle eller andre markeringer på.

Mangler du mere inspiration til forløb, mærker eller aktiviteter?

Tag et kig på mærkerne her på hjemmesiden eller i aktivitetsbanken. Alternativt kan du række ud til lederne i din nabogruppe eller på sociale medier. Her kan I udveksle erfaringer og gode ideer.

Lidt ekstra inspiration!

Uge – og halvårsprogram med inspiration:

Del dit spejdermøde

Idéer til opslag på sociale medier:

Vis hvad I laver igennem Instagram-takeover

Det er altid sjovt for andre at se, hvilke spændende spejderaktiviteter, I laver – derfor må I meget gerne tagge @kfumspejderne i jeres Instagram-opslag. Så kan de deles videre og forhåbentlig inspirere og underholde nogen andre med jeres gode idéer. 

I kan også lave takeover på KFUM-Spejdernes Instagram-profil. Læs mere her:

Ta’ en ven med

spejdertrykken.dk kan du lave plakater og hente postkort til dit næste spejdermøde.

Kender du billedbanken?

Har du brug for et godt billede til dit næste opslag eller plakat? Så klik ind på kfum.imageshop.no og find gode billeder fra KFUM-Spejdernes aktiviteter.

Værktøj til god forældreindragelse

‘Den udstrakte hånd’ – et værktøj til at inddrage forældre

“I må sige til, hvis jeg kan hjælpe med noget?”

Måske har du hørt sætningen et par gange, og måske har du oplevet, at selvom det varmer, når forældre viser interesse for spejder og gerne vil give en hånd, kommer spørgsmålet ofte på et dårligt tidspunkt. Men hvordan griber du sætningen, hvis du er i gang med at gøre klar til dagens spejdermøde?

Den udstrakte hånd, er et relationsværktøj. Sammen med ‘Mikrolisten’ kan det hjælpe dig som leder til at imødekomme de forældre og andre omkring gruppen, der gerne vil give en hånd med til stort og småt.

Værktøjet, ‘Den udstrakte hånd’ kan I med fordel vende i jeres lederstab og overveje, hvordan det giver mening for jer at bruge den. Mikrolisten kan bruges, kopieres, redigeres eller bruges som inspiration til, hvordan jeres egen Mikroliste kan se ud. Det vigtiste er, at den passer til de behov, der er i netop din gruppe.

Menu