Foto: Adam McMillan Mikkelsen

Spillet ‘Demos Cratos’ er inspireret af begivenhederne i Tunesien. I spillet skal deltagerne i deres patruljer udvikle hver deres samfund, ved at løse opgaver i vigtige dele af samfundet. Aktiviteterne har karakter af klassiske spejderaktiviteter, men pakket ind i en demokrati-ramme. For hver opgave de løser optjener de ‘Demokrati Dollars’, som kan bruges på at købe udviklinger til deres samfund. Spillet går ud på at udvikle sit samfund mest muligt. Denne udgave af spillet er udviklet i forbindelse med Spejdernes Lejr 2022. Du kan læse mere om spillet i manualen Demos Cratos manual 2022.

Spillet kræver en del forberedelse og er oplagt til lidt større samlinger af de lidt ældre spejdere – fx i forbindelse med en gruppetur eller fælles tur for distriktets trop- og seniorspejdere. Spillet er også oplagt som en del af Tunesien-mærket ‘Valget er dit’.

Formål

Formålet med spillet er blandt andet:

  • At give deltagerne et indblik i samfundsopbygning og udvikling, herunder demokrati som styreform.
  • I tråd med Spejdernes Lejr 2022s tema om at være ‘fælles om fremtiden’, give deltagerne følelsen af at  vi som spejdere tager ansvar for vores klode, menneskene på den og vi derfor kan skabe en bedre verden.
  • At lade deltagerne bruge deres spejderkompetencer og samarbejdsevner i patruljen i en anden ramme, og have det sjovt sammen.
  • At gøre deltagerne nysgerrige på det samfund de er en del af, og den verden som er omkring dem. 
  • At udbrede kendskabet om Future Leaders-partnerskabet med Tunesien.

Materialer

Her finder du alle relevante materialer til spillet:

Demos Cratos 2017

Spillet findes også i en 2017-udgave. Grundkonceptet er det samme, men med en anden opbygning og andre aktiviteter. Aktivitetsbeskrivelsen og materialet her er kun på engelsk. Se mere information i manualen her:

Download manualen her: Manual2017.pdf

Introduktion:

It’s the 17th december 2010, and the Arab Spring has just begun. You are in Tunisia, and each patrol is a community in Tunisia. You will go through a process of evolvement in your communities. Throughout this game, you will have to decide and discuss various topics, that will have influence on your community. You will go through four different stages. In which you will need to earn Spirits to buy resources, that will help evolve your community.

Download resten af materialet her:

Tid
135 – 200 min
Deltagere
6
150
Udviklingsområder
Fysisk
Selvstændigt
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu