20-08-2017

Regnvandsopsamler

Hver dag bruges der rigtig meget vand til rigtig mange forskellige ting. Det kan være vand til at drikke, til badet, til opvasken eller tøjvasken, til at vande blomster med og ikke mindst til at lave mange af de produkter, vi f.eks. køber i supermarkedet.

Det er nemt at glemme, at vand ikke er en uudtømmelig kilde. Vand pumpes op af jorden, hvilket kræver energi. Derfor er det en god ide at opsamle regnvand, som kan bruges til at vande blomster, skylle sko og støvler og lignende.

Du skal sammen med din patrulje lave en regnvandsopsamler, som kan bruges enten ved hytten eller på spejderlejren. Du kan lade dig inspirere af illustrationen på næste side.

Husk at du ikke må drikke regnvand, og at du heller ikke må bade i regnvand, da det ikke er så rent som vandet i vandhanen.

SÅDAN TILPASSER DU SOM SPEJDERLEDER OPGAVEN TIL:

Ulve: Reflekter over, til hvad og hvor regnvandet kan bruges.

Junior: Besøg et vandrensningsanlæg.

Trop: Rens regnvand.

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Enheder