Foto: Johny Kristensen

Formål:

Hygge

Forudsætninger:

Der skal indkøbes ingredienser, og man skal have mulighed for, at smelte chokolade.

Forberedelser:

Der indkøbes en række ingredienser:

» Chokolade: mørk, mælk eller hvid til at smelte og overtrække chokoladebaren med

» Marshmellow, hakkes og bruges til fyld

» Flydende karamel

» Peanuts, mandler, hasselnødder osv

» Kiks, fx Oreos, Digestive eller Chocolate Cookies

» Dadler, abrikoser, rosiner

» Kokosmel

» Honning

» Forskellige former for slik

» Bagepapir til at lave chokoladebarerne på

» Diverse køkkenredskaber til at hakke og snitte råvarerne

HUSK hygiejnen. Vask fingre grundigt inden i begynder og anret de forskellige ingredienser i skåle så de kan tages med skeer.

Metode: Hvis du var en chokoladebar, hvilken chokoladebar var du så?

Medbring evt. »kendte« chokoladebarer som inspiration, og lad spejderne gætte hvad der er i f.eks. Yankie, Mars, Bounty osv. Deltagerne skal lave deres egen chokoladebar. Deltagerne vælger de ingredienser de ønsker i deres chokoladebar, og anretter dem på et stykke bagepapir, så det har en form og størrelse som en Yankiebar. Herefter overtrækkes baren med flydende chokolade, og kan efterfølgende pyntes med yderligere fyld, inden chokoladen tørrer. Stil dem i køleskabet, så chokoladen tørrer – husk at skrive navn på bagepapiret for hver spejder! Mens chokoladen stivner, ryddes der op i køkkenet.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Tid
60 – 90 min
Deltagere
3

Flere aktiviteter

Menu