Opgave-hike

Opgavebeskrivelsen står som inspiration med bl.a. specifikke stednavne. Det skal selvfølgelig justeres til det område, hvor I har lyst til at afholde opgave-hiken.

Lørdag

Alle deltagere mødes foran eller i entreen på byens museum, hvorefter der er en kort velkomst. Patruljerne får udleveret et spørgeskema, hvor svarene kan findes på museet. Det er tilladt at spørge de ansatte til råds. Mens patruljerne går rundt, hjælper kustoden dem, så godt han kan. På et tidspunkt siger han, at spejderne må være gode til koder og derfor i stand til at hjælpe ham, da han ikke selv kan tyde beskeden. Han hiver straks en krøllet kuvert frem fra lommen. I kuverten ligger en seddel med en mystisk kode.

Det er en A-K-kode, hvor der står: “Der er fire kodeord. Alle ord skal findes, ellers giver budskabet ingen mening. Kodeordene findes forskellige steder i byen. Det første kodeord findes i opgangen Nørregade 59. Husk at tage oppakningen med”.

Post 1

I Nørregade 59 er der ophængt en seddel med en iagttagelsesopgave. Afhængig af svaret kan patruljen få tre forskellige kodeord, hvor naturligvis kun det ene er rigtigt (det rigtige ord er “nøgle”). Nederst på siden står, at patruljen skal finde en bil i Nørregade med et bestemt registreringsnummer. Bag det ene viskerblad på bilen står, at patruljen skal gå hen til hjørnet af Norgesgade og Kirkegade.

Post 2

Her skal patruljen gøre sig fortjent til at få kodeordet ved at løse en opgave tilfredsstillende. Kodeordet er “Helle”.

Post 3

Patruljen får kodeordet ved at synge en selvvalgt sang for en af de ansatte i en forretning. Kodeordet er “café”.

Post 4

På den sidste post skal patruljen på et mindre orienteringsløb mellem bilerne på p-pladsen. Når de finder slutposten på o-løbet, finder de kodeordet i en skraldespand. Kodeordet er “Banegård”.

Sammen med personen på den sidste post får patruljen sat de fire ord sammen til: Nøgle – Helle – café – Banegård, hvorefter de går ned til banegården.

På banegården finder patruljen Helle i cafeen, hvor de får en nøgle udleveret. De skal selv finde ud af, hvor nøglen skal bruges. Den passer til en af bagageboksene. I boksen ligger en billet og en beskrivelse. Der står: “Næste besked finder I ved pølsemanden ved Pølseby station. I skal med toget kl. 11.55. Hvis der er tid til overs, kan I spise jeres madpakker med det samme.

På pølsemandens kiosk i Pølseby finder patruljerne et kort over byen med et kryds, hvor de skal gå hen.

Post 5

Patruljen skal prøve en masse forskellige kimslege.

Post 6

Patruljen får her mulighed for at vælge tre ting, de regner med at få brug for senere på opgave-hiken.
Ting: Instruktion i at skifte hjul, donkraft, talje, Spejderliv, forbindinger, leksikon, kikkert, morsealfabet, kompas, besnøringsreb, knobtov, krus, chokolade, pandelygte, Danmarkskort, blyant, saks, schweizerkniv m.m.

Herefter køres patruljen i bil op til næste post, hvor selve opgave-hiken begynder.

Post 7

Skift hjul på en bil. Her er det rart med en instruktion i at skifte hjul. Når opgaven er løst, udleveres et o-løbskort uden poster. Næste post oplyses således: “Find vejen mellem Damstrup og Åby. Lidt vest for Damstrupkrog går der en grusvej mod syd. Næste post er placeret, hvor vejen krydser Åby Å”.

Post 8

Byg en bro over åen. Her kan en talje eller “Spejderliv” være en fordel. Næste post oplyses som en kompasretning og en afstand.

Post 9

Førstehjælpspost. Her er forbindinger m.m. en fordel. Næste post udleveres som et frimærke.

Post 10

Her afsendes en morsemelding med flag fra rimelig stor afstand. Løsningen er placeringen af næste post.

Post 11

Gennemfør en forhindringsbane på militær-manér (= alle skal igennem, og det er ikke tilladt at gå udenom forhindringer baglæns for at hjælpe andre). Når forhindringsbanen er gennemløbet, skal patruljen gå hen til spejderhytten, hvor de afleverer de tre lånte materialer, hvorefter patruljerne bygger bivuak og laver aftensmad.

Søndag

Efter vækning, morgenmad og nedbrydning køres patruljen i bil til lyskrydset i nærmeste by, herefter får alle bind for øjnene. Patruljen køres derpå til et tilfældigt sted i en skov og får udleveret et kort over området. De skal nu finde frem til afslutningsstedet. Ideen er, at patruljen først skal finde ud af, hvor de er, og derefter finde den letteste vej til afslutningsstedet.

Lavet af
Rolandposten
Deltagere
3
36
Udviklingsområder
Fysisk
Selvstændigt
Følelsesmæssigt
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu