Foto: Frederik Dahl Kehlet
Forfatter: Anders Neuenschwander
Tag på et fantasifuldt løb om sidste gang en dansk konge blev dræbt

Mordet i Finderup Lade

Et tema eller en rød tråd bidrager altid positivt til afviklingen af en tur eller lejr. Prøv en weekendtur eller to dage af en lejr, hvor ulve/juniorspejdere forsøger at løse gåden om, hvem der dræbte Erik Klipping. Krimi og rollespil i middelaldermiljø.

Aktiviteten er fuldt beskrevet med lidt baggrundsstof, rolleliste med dragter og karakterbeskrivelser og materialeliste. Se den vedhæftede fil i højre side. 

Før aktiviteten skal deltagerne, som skal med på lejr, lave våben, dragter, smykker med mere. Et par møder eller en dag på lejren.

Dag 1 aften: Erik Klipping besøger lejrbålet, inden han skal overnatte i Finderup Lade.

Nat: Laden brænder. Ulvene bliver vækket og hjælper munkene med at slukke laden, og derefter et sporløb. Midnatsmesse og overnatning i klosteret.

Dag 2 morgen: Marsk Stig kommer og får ulvene over på sin side pga. mistanke mod munkene.

Formiddag: Dronning Agnes kommer og dømmer Marsk Stig og hans folk (ulvene) fredløse for mordet. Marsk Stig og ulvene lever som fredløse, træner i kamp

Eftermiddag: Dronning Agnes i kamp mod de fredløse. Marsk Stig opfordrer på sit dødsleje ulvene til at slutte sig til dronningen. Kommer evt. med nogle indrømmelser for at overbevise ulvene.

Aften: Lejrbål med hyldestsange til dronning Agnes og Kong Erik Menved. Evt. endelig kroning af Erik Menved.

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Dragter, Våben og Spor med videre (Se fil i højre side)

Enheder

Deltagere

Min. 10

Max. 36

Kompetencezoner