Aktivitet

Løb – Mordet i Finderup Lade

Mordet i Finderup Lade

Et tema eller en rød tråd bidrager altid positivt til afviklingen af en tur eller lejr. Prøv en weekendtur eller to dage af en lejr, hvor ulve/juniorspejdere forsøger at løse gåden om, hvem der dræbte Erik Klipping. Krimi og rollespil i middelaldermiljø.

Aktiviteten er fuldt beskrevet med lidt baggrundsstof, rolleliste med dragter og karakterbeskrivelser og materialeliste. Se den vedhæftede fil i højre side.

Før aktiviteten skal deltagerne, som skal med på lejr, lave våben, dragter, smykker med mere. Et par møder eller en dag på lejren.

Dag 1 aften: Erik Klipping besøger lejrbålet, inden han skal overnatte i Finderup Lade.

Nat: Laden brænder. Ulvene bliver vækket og hjælper munkene med at slukke laden, og derefter et sporløb. Midnatsmesse og overnatning i klosteret.

Dag 2 morgen: Marsk Stig kommer og får ulvene over på sin side pga. mistanke mod munkene.

Formiddag: Dronning Agnes kommer og dømmer Marsk Stig og hans folk (ulvene) fredløse for mordet. Marsk Stig og ulvene lever som fredløse, træner i kamp

Eftermiddag: Dronning Agnes i kamp mod de fredløse. Marsk Stig opfordrer på sit dødsleje ulvene til at slutte sig til dronningen. Kommer evt. med nogle indrømmelser for at overbevise ulvene.

Aften: Lejrbål med hyldestsange til dronning Agnes og Kong Erik Menved. Evt. endelig kroning af Erik Menved.

Lavet af
Anders Neuenschwander
Deltagere
10
36
Udviklingsområder
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu