Aktivitet

Kommunikation – Interessantanalyse

Interesse analysen

Formål:

Spejderne skal lære, at tænke ud af boksen – og så på at udnytte deres muligheder optimalt. Spejderne skal lære, at kommunikation er yderst vigtigt i et projekt, for at det opfylder alles forventninger og drømme.

Hvad er en interesse analyse?

I analysen kigger man på hvem der bliver påvirket eller har indflydelse på ens projekt. Man kalder dem interessenter. Man skal finde alle interessenterne og derefter vurdere dem ud fra kriterierne i analysen. Til sidst skal man finde en handling til hver interessent.

Man kan læse mere her.

Rammer:

Lederen fortæller først om hvad rammer i et projekt er (fx økonomi, fysiske omgivelser, evner, materialer til rådighed, osv.). Derefter skal patruljen selv analysere sig frem til alle de rammer, som de kan komme i tanke om. Lederen skal være klar på at svare på spørgsmål, for eksempel om økonomi.

Kommunikation & interessenter:

Lederen fortæller om hvorfor det er vigtigt, at have kommunikation både internt og eksternt i et projekt. Og forklare herefter hvad en interessent(stakeholder) er; en gruppe eller et individ som har brug for informationer om projektet.

Patruljen skal herefter udfylde en interessantanalyse (kan findes under udfordrende aktiviteter side 55, som er i højre side, bilag 5) – til projektet “Patruljens weekendtur”.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Senior
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
40
Udviklingsområder
Selvstændigt
Intellektuelt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu