Aktivitet

Handicap!

Foto: Johny Kristensen

Formål:

Brug kroppen og sanserne.

Forberedelser:

Tal med bæverne om, hvilke handicap de kender til evt. om de kender nogle der har disse handicap. Beskrivelse:

Først startes med en fælles stafet, hvor bæverne går sammen to og to. De skal have bundet deres ben sammen, så de har de sammen skal koordinere det at bevæge sig fremad. Lav en bane, som alle par skal løbe igennem. Øvrige poster kan laves som løb.

-Synshandicap Lad bæverne sætte papruller fra køkkenruller, så det ligner en kikkert. Sæt elastiksnor fast i den ene ende, så rullerne kan sættes fast på hovedet af bæverne. Herefter skal de med fødderne føre en fodbold igennem en bane, med rullerne foran øjnene.

-Synshandicap Lav en lugte eller smagskims, hvor bæverne har bind for øjnene.

-Hørehandicap Prøv legen frugtsalat, men hvor der ikke må tales. Giv om muligt bæverne høreværn på. I stedet for at personen i midten siger »banan«, peger personen på eks. sine støvler, hvorefter alle med støvler bytter plads. Samme med tørklæde, mærker på skjorter, briller osv. Nuancerne kommer i at man ikke bytter plads, hvis der menes støvler og ikke sko, cowboybukser i stedet for lærredsbukser m.m. -Bevægelseshandicap Lad bæverne spille en lille omgang rundbold, men de må alle kun bruge venstrehånd! Højrehånd kan evt. placeres i lommen eller bindes ind til maven, så den ikke bliver brugt

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Bæver
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
20

Flere aktiviteter

Menu