Foto af Christoffer Mølbak

Opskrift på nepalesisk raita - yoghurtdressing med agurk

Denne aktivitet giver spejderne mulighed for at udforske den nepalesiske madkultur, opdage nye smage samt ligheder og forskelle fra det danske køkken.

Historie

Opskrifterne er udarbejdet i samarbejde med nepalesiske spejdere, som har stort og bredt kendskab til det nepalesiske køkken og nepalesisk kultur. Opskrifterne er samtidig udarbejdet på Kakani International Scout Center i Nepal under et centerudvekslingsophold på centeret. Det nepalesiske køkken minder generelt rigtig meget om det indiske og tibetanske. Deres retter er især kendt for styrke på smag og krydderier, og disse folkefærd spiser til dagligt meget stærk mad. I Nepal spiser man traditionelt med fingrene og primært med højre hånd.

Sværhedsgrad

Den er let, for alle aldersgruppen. Opskriften tager mellem 10 minutter til 30 minutter at lave. Læs opskriften og fremgangsmåden igennem og vurder, hvor længe dine spejdere vil være om det.

How to raita

  1. Find en skål frem og hæld yoghurten op i.
  2. Riv agurken på den grove side af et rivejern.
  3. Bland agurken op i yoghurten.
  4. Skær løg i små og finde stykker og bland dem ligeledes også i yoghurten.
  5. Hak mynten fint og tilsæt den til dressingen.
  6. Smag til med salt og peber.

Ingredienser til fire personer

  • 2 dl græsk (usødet) yoghurt
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld mynte
  • Salt og peber efter smag

Nepal Scouts partnerskab

KFUM-spejderne har indgået et partnerskab med Nepal Scouts. Gennem dette partnerskab har du og dine spejdere nu mulighed for at lære mere om Nepals kultur og spejderarbejde.

Hvis du vil se, hvad der ellers er af aktiviteter fra Nepal så søg på “Nepal” i aktivitetsdatabasen. Er du interesseret i at høre mere om partnerskabet, så klik her.

Tid
10 - 30 min
Deltagere
4
50
Udviklingsområder
Intellektuelt
Socialt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu