Færdighedsmærker

Kok

Kok

Formål

Ulvene arbejder med forskellige madlavningsteknikker, så de kan klare enkle opgaver i et køkken eller på lejrturen.

Derfor gør vi det

Madlavning er en god samarbejdsopgave og en vigtig del af spejderarbejdet. Det er en aktivitet, som de kan bruge både som spejdere og i hverdagen.

I kan vælge at følge aktivitetsforslagene nedenfor, eller I kan vælge andre aktiviteter, der også opfylder mærkets formål.

Aktivitetsforslag

  1. Lær om hygiejne i køkkenet, fx vaske hænder og holde redskaberne rene.
  2. Lav indkøbsliste og køb ind.
  3. Skræl kartofler, gulerødder eller æbler.
  4. Riv, hak og snit frugt eller grøntsager.
  5. Lav mad på komfur, bål, trangia og i ovn.
  6. Lav en madret efter en opskrift.
  7. Bag brød eller kage efter en opskrift.
  8. Lav mad med råvarer, I finder i naturen.
  9. Smør madpakke, fx til en vandretur.
  10. Vask op og gør rent i køkkenet.
shop
Menu