Færdighedsmærker
Bålkok
Bålkok
Formål
Spejderne lærer at udnytte bålet til forskellige former for madlavning.
Derfor gør vi det
Spejdermad er ikke kun noget, der koges i en gryde. Det kan også være lavet i ovn, på spid, på sten eller i gløderne. Det afprøver spejderne gennem aktiviteterne.
I kan vælge at følge aktivitetsforslagene nedenfor, eller I kan vælge andre aktiviteter, der også opfylder mærkets formål.
Aktivitetsforslag
- Tilrettelæg et bål, som passer til den menu, I vil lave.
- Aftal regler for god hygiejne ved madlavning på bål.
- Planlæg en menu med 2-3 retter, lav budget, køb ind og lav maden.
- Steg kød, fisk eller grøntsager på spid.
- Bag brød i jordovn, gryde eller på sten.
- Prøv grubestegning.
- Lav røget fisk eller rygeost.
- Lav en dessert over bål eller i gløder.
- Tilbered et måltid med flere retter uden brug af gryder eller pander, fx på spid eller i gløder.
- Find planter i naturen, der kan bruges i jeres madlavning.
Køb