Det’ sørme, det’ sandt, december… Så ved vi lige, hvad I trænger til: en god gang BRÆNDTE MANDLER!

Ingredienser:

200 g mandler

200 g sukker

4 spsk. vand

Derudover skal du bruge bål/trangia/komfur + en pande, en grydeske,

2 gafler og lidt bagepapir…

Kom de u-smuttede mandler, sukker og vand på en pande og bring det i kog, bare op på fuld blus. Lad det koge ind, mens I rører af og til. Hold godt øje, for på et tidspunkt “smuldrer” sukkeret, og så skal mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karamelliserede (blanke men nubret af sukkeret…)

Det tager lidt tid, at koge sukkerlagen ind, men bliv ikke utålmodig, det kan betale sig at vente. Når mandlerne er færdige kommer der “knæk”-lyde fra dem, der indikerer at alt væden er fordampet.

Hæld så mandlerne ud på et stykke bagepapir og skil dem ad med to gafler, og lad dem køle af.

Et lille tip: De brændte mandler er allerbedst når de stadig er lidt lune… Men ellers skal I sørge for at opbevare dem i en lufttæt dåse, så de ikke suger fugt og bliver kedelige og klistrede…

Deltagere
3
9

Flere aktiviteter

Menu