Kandiserede æbler

Æblerne vaskes og skylles. De tørres derefter af, så de er fuldstændig tørre. Stilken fjernes, og der sættes træspyd eller ispinde ned gennem æblet. Forbered eventuelt et stykke bagepapir, som æblerne kan sættes fra på, når de er færdige. Man kan smøre det med lidt madolie, så æblerne slipper lettere, når de er kølet af.

Bland sukker, vand og eddike i en gryde, og lad det koge. Tilsæt eventuelt lidt rød frugtfarve, for syns skyld. Sukkermassen skal koge forholdsvist længe. Man kan teste om det er klar, ved at dyppe en overskydende ispind i lagen, og derefter holde den under koldt, rindende vand. Hvis sukkeret bliver hårdt, er massen klar. Ellers skal den koge yderligere.

Når sukkermassen er klar dyppes æblerne i den, et af gangen. Lad dem dryppe af over gryden, inden de sættes af på bagepapiret. De kan drysses med kokosmel, efter behov.

Lad æblerne køle af, inden de spises.


Tid
60 – 90 min
Deltagere
2
12

Flere aktiviteter

Menu