Fotograf: Fredrik Lodberg Olsen
Forfatter: Rolandposten
Mangler du den perfekte måde at bage dit helt eget brød, så du kan få bonuspoint ved lederne hver eneste morgen på Roland 1 eller Diamant? Så er svaret på dit problem endelig kommet! Her er den perfekte måde at lave et friskbagt brød på spejderlejr, uden ovn og uden bøvl.

Fremgangsmåde:

Denne opskrift kan tilfredsstille omkring 4 stabsmedlemmer, eller din patrujle.

Inden du hopper i posen om aftenen, gør du følgende:

 

  • Hæld både mælk og vand i en gryde.
  • Kom så sukker og gær i, og rør rundt, til det er opløst.
  • Tilsæt nu mel, men kun indtil "dejen" får en konsistens som yoghurt. Tykt, men ikke som rigtig dej.
  • Smid et viskestykke over gryden, og lad "dejen" forhæve natten over.

Når du så står en smule tidligt op næste dag, gør du følgende:

 

  •  Sørg for at få startet et rigtig godt bål, så der kommer masser af gløder. Mens du venter på gløderne, går du i gang med brødet.
  • Tilsæt salt og hvad der er tilbage af melet, indtil du får en rigtig dej-konsistens. Den skal være glat og kunne slippe bord og fingre nemt.
  • Ælt dejen godt sammen til du får en ensartet dejklump. Del dejen i 4 lige store stykker.
  • Smør nu de rengjorte urtepotter grundigt ind i smør, så brødet ikke klæber til siderne. Læg de 4 dejklumper ned i hver sin potte, så de ca. fylder potten halvt op.
  • Stil nu urtepotterne over i gløderne, og lad dem bage, indtil kanten begynder at blive gyldenbrun.

Det er nemmest at se på brødet, hvornår det er færdigt. Eller som enhver gammel spejder ville sige; "Når snobrødet selv kan slippe pinden, så er det helt færdigt." 

Du er nu klar til at imponere din patrulje, eller fange staben på sengen med nybagt brød. 

Velbekomme!

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Ca. 1 kg mel En smule salt - omkring en spiseskefuld 1 spsk. sukker 20 g gær 4 dl lunken mælk 1/4 liter lunken vand Ca. 4 spsk smør + det løse 4 urtepotter ca. 12 - 14 cm i diameter - Husk altid at gøre urtepotten grundigt ren inden brug!

Deltagere

Min. 1

Max. 30