Fotograf: Fredrik Lodberg Olsen

Materialer

  • Ca. 1 kg mel
  • En smule salt – omkring en spiseskefuld
  • 1 spsk. sukker
  • 20 g gær
  • 4 dl lunken mælk
  • 1/4 liter lunken vand
  • Ca. 4 spsk smør + det løse
  • 4 urtepotter ca. 12 – 14 cm i diameter – Husk altid at gøre urtepotten grundigt ren inden brug!

Fremgangsmåde:

Denne opskrift kan tilfredsstille omkring 4 stabsmedlemmer, eller din patrujle.

Inden du hopper i posen om aftenen, gør du følgende:

  • Hæld både mælk og vand i en gryde.
  • Kom så sukker og gær i, og rør rundt, til det er opløst.
  • Tilsæt nu mel, men kun indtil “dejen” får en konsistens som yoghurt. Tykt, men ikke som rigtig dej.
  • Smid et viskestykke over gryden, og lad “dejen” forhæve natten over.

Når du så står en smule tidligt op næste dag, gør du følgende:

  •  Sørg for at få startet et rigtig godt bål, så der kommer masser af gløder. Mens du venter på gløderne, går du i gang med brødet.
  • Tilsæt salt og hvad der er tilbage af melet, indtil du får en rigtig dej-konsistens. Den skal være glat og kunne slippe bord og fingre nemt.
  • Ælt dejen godt sammen til du får en ensartet dejklump. Del dejen i 4 lige store stykker.
  • Smør nu de rengjorte urtepotter grundigt ind i smør, så brødet ikke klæber til siderne. Læg de 4 dejklumper ned i hver sin potte, så de ca. fylder potten halvt op.
  • Stil nu urtepotterne over i gløderne, og lad dem bage, indtil kanten begynder at blive gyldenbrun.

Det er nemmest at se på brødet, hvornår det er færdigt. Eller som enhver gammel spejder ville sige; “Når snobrødet selv kan slippe pinden, så er det helt færdigt.” 

Du er nu klar til at imponere din patrulje, eller fange staben på sengen med nybagt brød. 

Velbekomme

Lavet af
Rolandposten
Tid
60 – 120 min
Deltagere
1
30

Flere aktiviteter

Menu