Det skal man bruge:

  • Støbetin
  • Smelteskeer
  • En form (selvhærdende ler eller gips)
  • Skævbider
  • En fin fil eller sandpapir
  • Blomsterpind, grillspyd eller tyndt bor
  • Snor

Kom godt i gang

Men begynder med at lave en form til at støbe tinnet i. Det kan man gøre i selvhærdende ler ved at trykke, kradse eller skære sit motiv ned i en flad bolle af ler. Vil man gerne lave et vedhæng til et smykke eller en nøglering, kan man lave et hul til snor ved at stikke en lille pind (blomsterpind eller grillspyd) ned i formen der hvor man gerne vil have hul. Tin er dog et blødt metal, så man kan let også bore hullet bagefter med et tyndt bor.

Tinnet smelter man i en smelteske ved at placere den på noget meget varmt. Det kan være en varm kogeplade (ikke induktion), på et glødebål eller over en grill.

Når metallet er smeltet, hælder man det stille og roligt ned i en form og lader det stå i 5-10 minutter, indtil metallet er helt størknet igen. Det er vigtigt at huske, at metallet er meget varm selvom det er blevet hårdt igen.

Når tinnet er blevet hårdt og koldt nok til at holde på, kan man forsigtigt pille det ud af formen. Man kan klippe overskydende tin væk med en skævbider, og man kan slibe kanterne pæne med en fil eller sandpapir

Sæt vedhæng på snor til smykker.

Et godt råd til aktiviteten

Hvis man prøver at støbetin i en fugtig form, risikerer man, at det sprutter rigtig meget. Derfor kan det være en god idé at lave formene på et møde før, de skal bruges. Så er man sikker på, de er helt tørre.

Gik det galt, da man prøvede at støbe, kan man altid smelte tinnet om igen. Husk, at tinnet bliver lidt mindre skinnende for hver gang, man smelter det om.

Tip til lederen

Man kan købe et startsæt til at støbetin på cchobby.dk

Tid
15 – 60 min
Deltagere
1
Udviklingsområder
Fysisk
Følelsesmæssigt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu