Aktivitet

Nepalesisk curry chicken

Foto af Lasse Rønby Priess Sørensen

Nepalesisk curry chicken

Denne aktivitet giver spejderne mulighed for at udforske den nepalesiske madkultur, opdage nye smage samt ligheder og forskelle fra det danske køkken.

Historie

Opskrifterne er udarbejdet i samarbejde med nepalesiske spejdere, som har stort og bredt kendskab til det nepalesiske køkken og nepalesisk kultur. Opskrifterne er samtidig udarbejdet på Kakani International Scout Center i Nepal under et centerudvekslingsophold på centeret. Det nepalesiske køkken minder generelt rigtig meget om det indiske og tibetanske. Deres retter er især kendt for styrke på smag og krydderier, og disse folkefærd spiser til dagligt meget stærk mad. I Nepal spiser man traditionelt med fingrene og primært med højre hånd. Husk altid den gode håndhygiejne, når du laver mad! Vask hænder flere gange under madlavning!

Sværhedsgrad

Den er opskrift har særhedsgrad medium- læs opskriften igennem inden påbegyndelse, maden skal laves inden for men, kan laves på trangia eller på bål. Læs opskriften og fremgangsmåden igennem og vurder, hvor længe dine spejdere vil være om det.

How to curry chicken

  1. Soigner kyllingen
  2. Skær løg i tern og tomater i tynde både (og hvis mindre tomatstykker foretrække) halver dem da.
  3. Blend eller riv ingefær og hvidløg og mix det sammen til en ingefær/hvidløgspasta.
  4. Hæld olie i en dyd støbejerns wok pande i passende størrelse
  5. Tilsæt bukkehorn og steg det let
  6. Hæld kyllingen ved og tilsæt gurkemejen samtidig. Steg den godt indtil den er godt farvet. Når olien skiller fra gurkemejen, er kyllingen stegt godt nok!
  7. Tilsæt læg og rør det rundt. Tilsæt derefter tomat.
  8. Tilsæt hvidløg/ingefærpastaen og rør rundt.
  9. Mix alle krydderier (undtagen salt) sammen i en lille skål og hæld op i gryden og rør det hele rundt uden at ødelægge kyllingestykkerne.
  10. Tilsæt vand efter ønske af mængden af sovs. (Se videre på næste side)
  11. Skru ned til medium varme og læg låg på.
  12. Lad det simre i 3-5 minutter (rør rundt i det halvvejs). Lad det blive i panden under låg indtil servering. Fjern dog fra varmen.
  13. Server med ris eller naanbrød, eventuelt i kombination med Dahl. Kan også serveres med raita. Værsgo!

Ingredienser til 4 personer

  • 600 gram kyllingebryst eller filet. En hel kylling kan også bruges i stedet for kyllingeudskæringer, men skær da hele kyllingen i stykker uden at fjerne knoglerne, da de normalt skal serveres sammen med og er en del af retten.
  • ½ deciliter olie
  • ½ spiseske bukkehorn
  • 2 rødløg
  • 7 tomater
  • 10 fed hvidløg i medium størrelse
  • 1 stykke frisk ingefær i størrelsen ca. 3x3 cm
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 3 teskeer kyllingekrydderi blanding (hvis muligt) ellers brug
  • 1 teske all around krydderi (Kan udelades)
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 ½ tsk stødt chilipulver
  • 1 tsk spidskommen En håndfuld friske koriander (eller 2 spiseskeer) (kan også udelades, hvis man synes smagen af koriander er for gennemtrængende)
  • Salt efter smag
  • 4 deciliter vand (eller mere hvis der ønskes mere sovs)
  • 2-3 skærebrædder
  • 2-3 skarpe knive
  • 3 skåle
  • Blender (hvis muligt)
  • Rivejern
  • Støbejernsgryde/pande
  • Grydeske/palet
  • Decilitermål
  • Spiseske
  • Teske

Nepal Scouts partnerskab

KFUM-spejderne har indgået et partnerskab med Nepal Scouts. Gennem dette partnerskab har du og dine spejdere nu mulighed for at lære mere om Nepals kultur og spejderarbejde.

Hvis du vil se, hvad der ellers er af aktiviteter fra Nepal så søg på “Nepal” i aktivitetsdatabasen. Er du interesseret i at høre mere om partnerskabet, så klik her.

Lavet af
KFUM-spejdernes partnerskab med Nepal Scouts
Tid
60 - 120 min
Deltagere
2
100
Udviklingsområder
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu