Aktivitet

Løb ud fra billeder

Løb ud fra billeder

Formål:

At spejderne lærer området at kende.

Forberedelse:

Der tages i forvejen 7 billeder af bygninger og kendte steder i området, disse printes ud og lamineres. På billederne skrives et kodebogstav. F.eks. Post 1 = S. Posterne forberedes og hænges op rundt omkring i byen inden mødets start

Beskrivelse:

Spejderne får udleveret et halvt billede af en butik eller et kendt sted i byen. De skal så ud og finde det rigtige billede, der hænger udenfor det pågældende hus /sted. Patruljen vender herefter tilbage til spejderhuset og får en ny halvdel til et andet sted. Billedet som de fandt ude i byen, skal de lade hænge, men skrive kodebogstavet ned. Billederne hænges op i rimelig afstand fra spejderhuset, så de kan nå at få de fleste kodebogstaver. F.eks. Kodeord: Spejder – dvs. 7 poster.

  • Variation: Hele billedet. Spejderne får en række billeder de skal derefter ud og finde hvad der er på billederne. Ved hver post skal de tage et bilelde af sig selv ved bygningen/stedet.
  • Variation: SMS løb Byløbet kan også laves som et SMS løb. Spejderne får den næste post via en sms fra lederen. De skal så sende løsning på opgave/kodebogstav til lederen og han sender adresse på den næste posts beliggenhed.
  • Variation: Hvad fatter gør er altid det rigtige. Spejderne sendes ud i små patruljer og har et æble pr mand med. De går ud i byen og ser, hvad de kan bytte det til. Ved de mindre spejdere skal der går en leder med hver patrulje . Hvad kommer de hjem med og fortæller hvordan de har fået deres nye genstand.
Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Ulve
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
Udviklingsområder
Fysisk
Socialt

Flere aktiviteter

Menu