Fotograf: Johny Kristensen
Forfatter: Bitten Eskerod Dige
Lav din egen mælkebøttesirup med denne opskrift.

Lav din egen mælkebøttesirup

Opskrift:

100 g mælkebøtteblomster, kun det gule (ikke det grønne svøb)

  • 500 g sukker
  • 5 dl vand
  • 2 spsk. citronsaft

Kog vand og mælkebøttehoveder i 6 minutter.

Blomsterne sies fra, og derefter koges vandet med sukker og citronsaft i 15 minutter.

Når massen er afkølet, skulle det gerne have fået en sirupsagtig tyk konsistens.

Honningdug smager fint til bålpandekager.

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Mælkebøtter. Sukker. Vand. Citronsaft. Gryde. Vægt. Si.

Deltagere

Min. 3