Aktivitet

Løb – Jagten på Aladdin

Foto: Johny Kristensen

Posterne er ikke på tid. Men max. 10-15 min. ved hver post.

Intro
I skal nu ud og finde Aladdin, han er blevet set rundt omkring, og nu er det jeres tur til at finde ham. Held og lykke!

Post 0
For at komme i gang, skal vi tippe en 13’er, så vi ved, hvem de forskellige er (se fil).

Svar: X, 2, X, 1, X, 2, 1, X, 2, 1, X, Alle 2

Materiale: Se vedhæftet fil (13’er-opgaverne)

Post 1 – Flyvende tæppe
Aladdin har jo sit flyvende tæppe at komme frem med. Kamelerne går ikke stærkt nok, så Aladdin har et stort forspring. Det er nu jeres tur til at flyve på et flyvende tæppe.

Her skal den mindste lægge sig på tæppet, og de andre stiller sig rundt om og tager fat. Alle undtagen den, der sidder på tæppet, skal have bind for øjnene. Hans opgave er nu at dirigere ”det flyvende tæppe” rundt til 3 pæle. Der står et ord på hver pæl, som så danner 3 stikord til næste post.

Materialer: 3 pæle + stikord + et tæppe.

Post 2 – Lampeånden
Aladdin har gemt lampen til Genie. Heldigvis har en af tyvene fået fat i det kort, som viser, hvor lampen er gemt. Det er nu jeres opgave at finde lampen til mig.

(Når de har fundet lampen)
Flot klaret. Som alle får når de har fundet en magisk lampe, skal I selvfølgelig også have 3 ønsker. Men for at gøre det lidt nemmere for jer at vælge, er her nogle hvide sedler, I må vælge 3! På sedlerne står nogle stikord til næste post, men ordene skal først oversættes (morse).

Materialer: En lampe + et kort over området + forskellige stikord til næste post

Post 3 – Paladset
Alle prinser og prinsesser skal have sig et palads. Så før I kan fortsætte forfølgelsen af Aladdin, må I bygge jeres fælles drømmepalads. Her er forskellige materialer, I må bruge + alt, hvad I kan finde i naturen.

Materialer: Toiletruller + karton + papir + farver m.m.

Post 4 – Grotten
Sporet efter Aladdin fører ind i den hemmelige grotte. Her er alt for mørkt, men alligevel skal I begive jer ind i grotten.

I skal alle have bind for øjnene og skal nu følge snoren til dens ende. Pas på hinanden, der kan måske være forhindringer undervejs. (Snoren fører hen til næste post og videre til næste igen).

Materialer: en meget lang snor

Post 5 (stadig bind for øjnene og følger stadig snoren) – Grotten
STOP! I kan ikke komme videre, før I kan sige mig, hvad der hænger på denne snor. 10 ting hænger på snoren (de næste 10 m), og I skal nu føle jer frem til, hvad det er.

Materialer: 10 forskellige ting

Post 6 – enden af Grotten
Det ser ud, som om Aladdin er flygtet ud af et lille hul. I må straks videre, men inden skal I først passere hullet! Her er et net med mange huller. I skal nu alle sammen igennem, men kun en person til hvert hul! og I må endelig ikke røre snoren, for Genie har forhekset den.

Materialer : En snor hængt op med en masse huller, som en slags spindelvæv (trekanter).

Post 7 (sidste post på vejen tilbage til hytten)
Tiden er ved at være gået, og vi fangede desværre ikke Aladdin alligevel, men vi har da i det mindste haft det sjovt med opgaverne og med hinanden, og det er jo det vigtigste 😀
Men! Vi har et billede af Aladdin, og det er nu jeres opgave at farvelægge billedet. Det billede, som ligner mest, får en lille belønning.

Lavet af
Marie E. Nielsen
Tid
60 – 90 min
Deltagere
6
30

Flere aktiviteter

Menu