Aktivitet

Lav et stearinlys med en ballon

Formål:

At lege med fysik.

Forudsætninger:

Kan med fordel laves indendørs i et køkken, men kan også sagtens laves over et bål.

Forberedelser:

Man kan med fordel samle stearinlys i løbet af året. Stil en spand frem til formålet i spejderhuset og fortæl spejdere, ledere og forældre om dette. Så kommer stumperne ofte af sig selv. Det er et møde med meget arbejde omkring varme gryder, så det kan være en god ide at have ekstra ledere (eller forældre) tilstede til denne aktivitet.

Beskrivelse:

Mødet laves som en fælles aktivitet, hvor bæverne på de forskellige stationer laver forskellige lys.

Ballonlys

Fyld vand i en vandballon, så den bliver på størrelsen med en lille appelsin. Dyp nu ca. det halve af ballonen ned i de smeltede lysestumper (i vandbad). Dyp endeligt ikke hele ballonen ned, da ballonen så kan sprænge. Gentag dette 10-15 gange indtil skålen bliver tyk nok. Herefter sættes ballon og skål ned i en spand med vand, hvor der klippes hul på ballonen. Fjern ballonen og tør forsigtigt indersiden af skålen med lidt køkkenrulle. Sæt en vokset væge med fod i og gør den fast med lidt flydende stearin. Fyld hullet op med gamle lysestumper og hæld til sidst lidt flydende stearin henover.

Traditionelt stearinlys

Lav en form af et Pringles-chipsrør, mælkekartoner, yoghurtbægre eller lign. og sæt en væge fast i top og bund. Fyld herefter formen op med stearin, evt. i lag med forskellige farver.

Matrialer

  • Vandballoner
  • Gryder til stearin OG vandbad
  • Vokset væge med fod
  • masser af stearinrester
  • Forme til stearinlys, eks. mælkekartoner, Pringles-chipsrør, yoghurtbægre og lignende
  • Væge
Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Bæver
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
20
Udviklingsområder
Fysisk
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu