Aktivitet

Løb – Mumienatløb for juniorer

Klassisk natløb for juniorer med mumietema.

Generelt:

Løbet er lagt an på 2 patruljer, men kan uden større besvær udvides til 3.
Post 2 skal placeres på strand eller i sandkasse, post 4 ved træer. Fantasirammen er filmen “the Mummy”. Start og tempel er levende poster. De andre poster er døde. Ved starten udleveres kort med angivelse af første post. Ved første post er beskrevet positionen af anden post og så videre.
Patrulje A sendes til post 1->2->3->4->Templet.
Patrulje B sendes til post 4->1->2->3->Templet. Så ved post 3 og 4 skal der være en del til hvert hold, da de skal sendes forskellige steder hen.

Startpost:

Start: Spejderne vækkes. 2 beduiner står foran teltene. Spejderne skal melde klar. Beduinerne siger: “Vi er Mumiens vogtere. Nu har I krydset ørkenen, og I nærmer jer Mumiens gravtempel. Mumien er hellig og må ikke forstyrres i sin søvn. Vi er klar over, at hvis I fortsætter jeres ekspedition venter skatten jer, men vend om nu, hvis I har jeres liv kært. Vi har ødelagt jeres kort. Dette er jeres sidste advarsel.”
Beduinerne smider et kort foran hver af patruljelederne og går lidt væk (og ser, om spejderne forstår opfordringen).

Post 1:

Der hænger en post ved en lygte el. fakkel: “Mumiens tarme skal findes, for at han kan vækkes til live, så han kan afsløre skattens placering. Ved løsning af nedenstående kode kan tarmene findes.”
Skattens skjulested er skrevet med “hieroglyffer”. Enkelte af hieroglyfferne er oversat som hjælp, og resten ligner lidt bogstaverne. Sammen med tarmene ligger beskrivelsen af, hvor næste post er gemt.

Post 2:

Der hænger en post ved en lygte el. fakkel. Posten er placeret på stranden. “Mumiens mave skal findes. Den er begravet i ørkenen inden for det afmærkede område.”
Den er en firkant tegnet op med pinde el. lign. Sammen med maven er beskrivelsen af næste post.

Post 3:

Der hænger en post ved en lygte el. fakkel: “Mumiens lunger skal findes.”
Patrulje A: Lungerne er gemt 17 meter mod nordøst. Sammen med lungerne ligger en beskrivelse af, hvor post 4 er.
Patrulje B: Lungerne er gemt 21 meter mod nordvest. Sammen med lungerne ligger en beskrivelse af, hvor templet er gemt.

Post 4 :

Der hænger en post ved en lygte el. fakkel: “Mumiens lever skal findes, for at han kan vækkes til live, så han kan afsløre skattens placering.”
Patrulje A: Leveren er gemt oppe i træet til venstre. Find en måde at få den ned på. Sammen med leveren er der en beskrivelse af, hvor templet er gemt.
Patrulje B: Leveren er gemt i træet til højre. Find en måde at få den ned på. Sammen med leveren er der en beskrivelse af, hvor post 1 er gemt.

Templet:

Beduinerne står ved “templet”.

Midt i “templet” er der en “sarkofag”, og oven på sarkofagen er der 4 Kanopekrukker i denne rækkefølge: Rød, hvid, sort, gul.
Hvis begge hold er der nogenlunde samtidig, kan de løse opgaven sammen. Ellers må det ene hold holdes på afstand af den ene beduin, så de ikke kan se, hvad der sker.
Beduinerne ved templet siger: “I har trodset os. Det vil blive værst for jer selv. Har I fundet Mumiens indvolde? Ja? Det var ikke så godt. Men I kan kun vække Mumien til live, hvis I placerer indvoldene rigtigt i Kanopekrukkerne. I får kun denne hjælp.”
Der udleveres en seddel: Leveren må ikke placeres ved siden af lungerne. Maven er til højre for leveren. Tarmene skal ikke være i den hvide eller i den gule kanopekrukke.
Når spejderne har løst opgaven, råber beduinerne “åhh nej,” og sarkofagen springer op, så krukkerne ryger på jorden, og Mumien løber brølende bort. Nede i sarkofagen ligger skatten, som er slik.

Materialer:

Startpost: 2 fakler eller flagermuslygter, 2 kafieh-tørklæder, 2 lagenposer el.lign., 2 kort over området, tegnet som ørkenlandskab og revet i stykker.

Post 1: 1 fakkel, 1 postbeskrivelse med kode, 2 tarme i poser (kan købes hos slagteren), 2 angivelser af næste post.

Post 2: 1 fakkel, 1 postbeskrivelse, pinde, 2 maver i poser, 2 angivelser af næste post.

Post 3: 1 fakkel, 1 postbeskrivelse, 2 lunger i poser, 2 angivelser af næste post, 1 kompas til lederne.

Post 4: 1 fakkel, 1 postbeskrivelse, 2 træer, 2 levere, 2 angivelser af næste post, 2 reb, evt. stige.

Tempel: 2 beduiner (se start), 1 “tempel” fx tropslokalet pyntet med stearinlys, 1 leder klædt ud som mumie, viklet ind i lærred, og med kraniummaling i ansigtet, evt. skaldepande, 1 “sarkofag”, fx patruljekasse, slik i 2 poser, 1 seddel med hints, 4 “kanopekrukker” der kan tåle at ryge på jorden, malet hvid, sort, gul, rød (fx margretheskåle).

Lavet af
Katrine H. Hansen
Tid
30 – 60 min
Deltagere
4
30

Flere aktiviteter

Menu