20-08-2017
Forfatter: Asger Tønnesen

Lav dit eget chokolade-påskeæg

At puste æg

Risikoen for salmonellaforgiftning betyder, at man skal være forsigtig, når man puster æg ud. Du kan skolde æggene i kogende vand et par sekunder, men ikke mere. Du kan også tørre æggene af i sprit.

Men en knappenål stikker du et lille hul i den ene ende ag ægget. Stik kanppenålen ind i hullet igen og vrik den i cirkelbevægelser, så hullet bliver 2 mm i diameter og blommen ødelægges. Gør det samme i den anden ende af ægget. Pust så ægget ud i en skål.

Gør ægget rent indeni med varmt vand og eddike.  Stil ægget til tørre i f.eks. en æggebakke, så det bliver helt tørt.

 

Smelt chokoladen i en lille gryde med hældetud og hælde chokoladen langsomt ned i ægget og lad og lad chokoladen stivne. Pil så ægget.

 

Tags

Varighed

Materialer

Chokolade, Æg med god skal, Knappenåle

Enheder