20-08-2017
Forfatter: Asger Tønnesen

Lav dit eget chokolade-påskeæg

For at lave et påskeæg skal man starte med at puste et æg. Med en knappenål stikker du et lille hul i den ene ende af ægget og vrik den i cirkelbevægelser, så hullet bliver 2 mm i diameter og blommen ødelægges. Gør det samme i den anden ende af ægget. Pust så ægget ud i en skål.

Der er en risiko for salmonellaforgiftning når man puster æg. Derfor kan det være en god ide at skolde æggene i kogende vand i maksimum et par sekunder. Man kan også tørre æggene i sprit.

Gør æggeskallen rent indeni med varmt vand og eddike. Stil æggeskallen til tørre i f.eks. en æggebakke, så det bliver helt tørt.

 

Smelt chokoladen i en lille gryde med hældetud og hæld chokoladen langsomt ned i æggeskallen og lad chokoladen stivne. Pil så æggeskallen.

 

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Chokolade, Æg med god skal, Knappenåle

Enheder