Foto: Johny Kristensen

Tænk før du spiser

Til Landstræf 2015 stod Nanna for madaktiviteten “Tænk før du spiser”. Hun brænder for at lave mad fra bunden og hendes målsætning med aktiviteten var at udfordre spejderlederne til at tænke anderledes om de traditionelle spejderretter.

Formål

Formålet med aktiviteten er at få deltagerne til at arbejde med bæredygtighedaspektet i forhold til madlavning og de traditionelle spejderretter.

Materialer

Forberedelse

Undersøg hvilke grøntsager og frugt der er i sæson.
Køb ind så der kan laves en eller flere traditionelle retter samt et udvalg af frugt og grønt i sæson. Der kan tages udgangspunkt i opskrifterne under materialer.

Beskrivelse

  1. Introduktion til formålet med aktiviteten. Spejderretter på nye måder og råvarer i sæson.
  2. Introduktion til hvilken/hvilke retter der skal laves samt udvalget af råvarer.
  3. Tilberedningen af retterne.
  4. Spisning og evaluering.

Om Nanna
Nanna er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og det har hun brugt i sit spejderliv ved Madtropperne på Spejdernes Lejr og madlavningsaktiviteter på Landstræf og på Næsbycenteret. Hun arbejder hos Arla Fondens MADlejr, hvor hun udfordrer elever i 6.-7. klasse til at lave mad fra bunden.

Lavet af
Nanna Dejgaard Thomsen
Udviklingsområder
Selvstændigt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu