Aktivitet

Båd- og bilbygning

Bævernes bil- og bådbyggeri

Bæveren skal lave en båd eller bil ved at være kreativ og aktiv. Bæveren bliver præsenteret for de angivne materialer og værktøjer.

Det er en god ide at fortælle kort, hvordan man i gruppen forholder sig til brugen af save og andre skarpe redskaber. Når materialer og redskaber er præsenteret, har alle mulighed for selv at bestemme, hvordan deres bil eller båd skal se ud.

Det er tilladt at bruge alt fra naturen, og ellers er det kun fantasien, der sætter grænserne.

Det er altid godt at have en ide eller to klar til bæveren, som ikke selv kan komme i gang.

Forslag til båd:
Der saves en ca. 20 cm træplanke. I denne ene ende saves båden spids ved skrå snit ca. 2 cm ned fra midten af planken. De to overskydende træstumper kan nu bruges som styrehus til båden. Det sættes fast med passende søm. Der kan nu påsættes en mast. Dette kan gøres med en 1,5-2 cm rundstok, som sættes fast ved at bore et lille hul ned i planken, hvor styrehuset sidder fast. Husk et bor, der passer til rundstokkens diameter.
Nu kan der sættes søm rundt i kanten til en “ræling,” og en snor kan sættes/bindes i masten, så det ser ud, som om båden har sejl.

På samme måde kan man med bilen lave et “styrehus” og sætte fire hjul på planken… Men ellers er de fleste bævere fantastiske til selv at finde på, hvad der skal være på båden eller bilen, bare der er lidt materialer at vælge imellem.

Lavet af
Karin Grønne
Tid
60 – 120 min
Deltagere
1
Udviklingsområder
Fysisk
Selvstændigt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu