Den gode historie: Fjordbospejderne vinder prisen som Årets Ungdomsforening

Fjordbospejderne er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne i Rinkenæs og Bofællesskabet Fjordbo, der er hjem for børn og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, overrakte lørdag prisen til gruppeleder i Fjordbospejderne Karsten Gram. Foto: DUF

Intet mindre end samtlige af beboerne på Fjordbo ejer nu en grøn KFUM-Spejder-uniform. Det er forhåbningen, at de succesfulde sønderjyske initiativer kan sprede sig og hjælpe funktionsnedsatte i hele landet med at komme ud i det fri.

“I stedet for at tænke ‘det kan ikke lade sig gøre, det er bare sådan det er’, så synes vi, at KFUM-Spejderne i Rinkenæs har en tilgang til udfordringen, der enormt inspirerende. Hvis udfordringen er, at kørestolsbrugere ikke har adgang til at sove i shelters, så er løsningen at finde ud af, hvordan de får det. Løsningen som blev valgt i Rinkenæs, var en hejseløsning, som nemt kan overføres til andre steder i landet. Genialt!” sådan sagde forperson for KFUM-Spejderne Danmark, Tobias Simonsen, om spejdergruppen fra Rinkenæs ved overrækkelsen hos DUF.

Alle har ret til et fedt udeliv

Det har været Fjordbospejdernes motto siden starten, fortæller gruppeleder Karsten Gram.

”Vi er både stolte, beærede og ydmyge overfor at KFUM-Spejderne har indstillet os til prisen hos DUF. Det betyder meget for os, at man ser, at vi rækker ud over os selv og flytter verden – med vilje. Det er spejderarbejde, der vil noget ,og prisen betyder, at gnisten til det videre arbejde bestemt er der”, siger Karsten Gram.

Karsten Gram håber, at prisen og den medfølgende omtale gør, at flere grupper rundt i Danmark vil starte et lignende arbejde. Lokalt vil han tage kontakt til endnu flere boinstitutioner, hvilket også er det, at en del af prisen på 10.000 kroner skal bruges til.

”Vi vil lave nogle møder, hvor vi inviterer andre ind. Det har vi nu økonomien til. Resten af præmien skal bruges til et stort stjernetelt, så det er nemt at søge ly og læ, selv når man sidder i en kørestol,” slutter Karsten Gram.

Flere gode historier

Se mere på KFUM-Spejderne i Rinkenæs’ facebookside.

Læs også

Menu