Den gode historie: Spejderne og det lokale værested vil bekæmpe ensomhed

I Holstebro Kommune bakker de godt om March Mod Ensomhed. I sidste uge stod KFUM-Spejderne i Ulfborg gruppe og byens værested for en fællesspisning, hvor der blev serveret lækker bålmad.

DGH Ulfborg
Foto: Anette Kobborg

Det er Patrick Cakirli, der er initiativtageren bag March Mod Ensomhed, som gennem årene er en begivenhed, der har vokset sig større. Præmissen er, at han skal gå lange strækninger forskellige steder i Danmark. Men han må kun gå, når han er i følgeskab med andre – netop for at bekæmpe ensomhed.

Patricks indslag ved fællesspisningen

Etape 61 af March Mod Ensomhed blev afsluttet med fællesspisning som Værestedet Ulfborg og KFUM-Spejderne Ulfborg gruppe stod for at arrangere. Her stod måltidet på kylling i karry over bål, og der var cirka 50 fremmødte. Ved fællesspisningen holdte Patrick et oplæg, hvor han fortalte om sin tidligere livskrise, som var præget af selvmordstanker, der endte ud i en indlæggelse, hvorefter han var ramt af stor ensomhed. Han er i dag et andet sted i livet, hvor han i dag udbreder et øget fokus på ensomhed. Patrick er bl.a. en del af Folkebevægelsen Mod Ensomhed, hvor han har fået et skrivebord hos Ældresagen. Herfra bruger han sin tid til at planlægge ture rundt i Danmark. Til årets march har målet været ca. 2.200 km på 68 dage, hvoraf Patrick har haft en målsætning om at deltage i en fællesspisning 61 af dagene, netop som den fællesspisning KFUM-Spejderne i Ulfborg holdte sammen med det lokale værested.

Seriøse og relevante emner, der vigtige at snakke om

Det var dybe emner, som Patrick bragte op, som de fremmødte i alle aldre lyttede meget nøje til. Gruppeleder Per Ellgaard Jensen fortæller årsagen til, at de sagde ja til denne begivenhed var at få åbnet op for følelser omkring ensomhed, som mange går rundt med. Per siger:

”Patrick fortalte en dyb og personlig historie, som alle de besøgende kunne forholde sig til, fx at have følt sig udenfor et fællesskab. Det er vigtigt, at der ikke er nogen, der føler sig ensomme – også blandt vores spejdere”.

Venner med det lokale værested

Per uddyber, at de har en god relation til Værestedet i Ulfborg. De har flere gange lavet fællesspisninger sammen, derfor takkede de straks ja, da Værestedet i Ulfborg spurgte, om de skulle gå sammen om en begivenhed i forbindelse med March Mod Ensomhed. Deres arrangement fik stor ros af gæsterne, og de fremmødte fra kommunen var også vældig begejstrede for spejdernes indsats, fortæller Per. Han afslutter med, at de er klar på at stå for lignende events igen i fremtiden.

Læs også

Menu