Den gode historie: Minispejder i stedet for familiespejder

Hos Nørre Højrup spejderne holder de minispejder i stedet for familiespejder for de lokale børnehavebørn, som et forsøg på at erhverve nye medlemmer til gruppen. Læs mere om projektet her.

DGH Nr.Højrup
Foto: Nørre Højrup gruppe

Hos Nørre Højrup gruppe har de indgået et samarbejde med den lokale børnehave. Samarbejdet er startet som et forsøg på at få flere børn til den lille gruppe. Målgruppen er de ældste børnehavebørn, som kan starte som bævere efter sommerferien. Minispejder som de har valgt at kalde det begynder klokken 16:30, hvor børnehaven lukker og varer en time. Minispejder er ment som en introduktion til, hvordan man er spejder. Børnene kan selv gå om til minispejder, da gruppen holder til i en barak bagved børnehaven. Minispejder er derudover blevet lagt lige inden den ugentlige spejderaften, hvilket gør at børnehavebørnene og forældrene kan møde spejderne, inden de tager hjem. 

Grupperåd med fuld kraft fremad

Gruppen har tidligere haft et samarbejde med børnehaven i forbindelse med den årlige juletræsfest med tombola, æbleskiver, musik og julemand. Spejderne står for organiseringen af eventet og børnehavebørnene står for pyntningen af juletræet. De har også haft et samarbejde ift. Jem & Fix´s Sankt Hans arrangement, hvor børnene lavede troldefigurer samt var på naturløb.

Gruppen fik i vinters et nyt grupperåd som har fuld kraft fremad. Grupperådet har stået for at få ordet ud til de tre lokale børnehaver samt de to lokale skoler. De har bl.a. lavet håndskrevne indbydelser til de lokale børnehavebørn, mens de andre børnehaver har fået en invitation på Aula. 

Stor lokal opbakning

Gruppen havde snakket om at starte familiespejder op, men for mange ledere var det svært at tage en hel weekenddag ud. Gruppen valgte derfor at oprette minispejder i stedet. 

Selvom minispejder kun er blevet afholdt to gange, er der indtil videre stor opbakning til projektet fra børnenes forældre, fortæller gruppeassistent Pia Marie Albæk. 

“Når man tænker på, at vi ikke er særlige store ude ved os, og der så kommer fire til minispejder. Det, synes vi, er meget godt, når vi ved, at der er nogle, der er i gang med at prøve forskellige aktiviteter af rundt omkring i lokalsamfundet. Vi har endda snakket med nogle forældre, som har ringet og sagt: Vi skal lige se, om vi kan rykke noget rundt, for det her vil vores børn rigtig gerne”, siger Pia 

Børnene har indtil videre leget kimsleg, øvet støvlekast, lært at binde snørebånd samt fået en klump dej i en pose, som de så skulle bære på maven til dejen havde hævet. 

Læs også

Menu