Foto: Johny Kristensen

Fremtidens ledere starter her

Selvom en stor del af uddannelsen hos KFUM-spejderne sker hjemme i spejdergrupperne, kan man stadigt finde stor værdi i mere koncentrerede kursusforløb der for alvor sætter fokus på personlig udvikling og fede oplevelser. Vores ungekurser spænder bredt, og alle kan være med. Det kræver blot at man har lysten til at prøve nye ting og sætte sig selv i spil.


Roland 1:

Roland 1 er en spejderoplevelse uden for gruppens vante rammer. Du kommer i en patrulje med nye spejdervenner, hvori I sammen skal bygge lejrplads, lave mad over bål og generelt få finpudset (eller grovpudset) jeres evner indenfor friluftsliv.

Aldersgruppe: 13 - 15 år


Roland 2:

Roland 2 er overvejende et indendørs kursus, der sætter fokus på dig som værende én, der går forrest. Du vil få værktøjer til at omsætte idéer til konkrete aktiviteter, og til at få videreformidlet idéerne til din patrulje.

Aldersgruppe: 14 - 16 år


Diamant:

På Diamant kan du forvente det uforventede. Kurset foregår udendørs og du kommer til at udforske dine egne grænser. Derfor kommer det også til at kræve mere af dig, både fysisk og psykisk, end du tidligere har været vant til. Du bliver klogere på hvordan du selv og dine medmennesker reagerer i pressede situationer og får værktøjer til at håndtere dette.

Aldersgruppe: 15 - 17 år


Diamant Extrem:

Som en "overbygning" til Diamant, tillader Diamant Extrem sig at være endnu mere udfordrende, og sætte højere krav til deltagernes evne til at udfordre egne grænser. Kombineret med tid til refleksion og samtale, giver kurset dig et stærkt udgangspunkt for selv den mest pressede situation.

Aldersgruppe: 18 - 20 år


ULK:

På UngdomsLederKursus oplever du, hvor inspirerende spejderarbejdet kan være. Niveauet er højt og tempoet er hæsblæsende, når du bliver sat ind i topprofessionelle teknikker til dit spejderliv. ULK er primært et teoretisk kursus, men du får også mulighed for at prøve teknikkerne i praksis.

Aldersgruppe: 17 - 21 år


PL/PA:

Patruljeleder-/Patruljeassistentkurserne er et lokalt supplement til vores ungdomsuddannelse. Disse strækker sig typisk over en (forlænget) weekend og bidrager med viden om patruljearbejdet og dets potentiale, samt muligheden for at etablere et lokalt netværk af jævnaldrende spejdervenner.

Aldersgruppe: Varierer