Handlekraft

Formål

Ved at arbejde med mærket bliver juniorspejderne i stand til at finde praktiske løsninger og træffe valg i forhold til de dilemmaer, juniorspejderne udsættes for, samt anvende patruljens styrker og svagheder ved løsning af disse.

Mål

- Opleve at dilemmaer i høj grad er til stede i hverdagen.

- Forstå at man skal kunne arbejde sammen med alle.

Derfor gør vi det

I junioralderen skal spejderne arbejde hen imod et mere selvstændigt spejderliv i patruljen. Derfor skal de øve sig i at tage beslutninger i fællesskab og lave løsninger og systemer, som gør livet i patruljen nemmere. Det er vigtigt at lege, men tænk over, at legen skal have et formål og få spejderne til at reflektere over, hvordan de kan bruge erfaringerne i hverdagen.

Beskrivelse til spejderne

I skal blive bedre til at klare jer selv i patruljen. Men vi skal nok hjælpe jer lidt på vej. I skal lave systemer og aftaler for, hvordan I bedst klarer de udfordringer, der opstår, når man arbejder selvstændigt som patrulje. Det kan fx være madlavning eller teltorden.

Aktivitetsforslag

Mangler du ideer til, hvordan du arbejder med mærket, kan du finde aktivitetsbeskrivelser længere nede på denne side.   

Hvis du er logget ind på Spejdernet, kan du bidrage med dine egne ideer til mærker og aktiviteter i kommentarfeltet nederst på siden.

Du kan også beskrive en helt ny aktivitet. Brug linket her: https://spejdernet.dk/?id=1670

PalettenUdviklingsområder


Kompetencezoner


Enheder