Aktivitet

Tænk Hurtigt – Hjertebold

Foto: Gustav Holm Hedegaard

Tænk Hurtigt – Hjertebold

Dette er en boldleg, hvor det handler om at tænke hurtigt, holde hjertet i live og hele tiden holde øje med boldene. Det kræver koncentration og overblik.

Det er en simpel bold øvelse/leg, der handler om at holde hovedet koldt.

Udførelse

Patruljen står i en rundkreds med ca. ½ meters mellemrum, og patruljelederen leder øvelsen. Først sendes en bold af sted med en rytme, og derefter sendes flere af sted med andre rytmer.

Først sendes hjertebolden rundt med urets retning. Hjertebolden skal hele tiden skifte hænder langsomt og roligt. Når man modtager hjertebolden. Går man ned i knæ og idet man retter sig op, sendes bolden videre. Hjertebolden skal hele tiden have en pulslignende rytme og den må ikke gå i stå, bare rundt og rundt og rundt i kredsen. Når hjertebolden cirkulerer roligt i kredsen, sendes trillebolden afsted.

Trillebolden skal trille fra person til person hen ad jorden, men på tværs af rundkredsen. Hvis man skal til at gribe hjertebolden skal man gribe den og sende den videre, inden man samler trillebolden op. Hjertet må aldrig gå i stå. Nu skal man have fokus på to bolde. Når det kører, sender man bagombolden afsted mod uret, altså mod højre.

Bagombolden skal gives videre fra person til person, højre om, bag om ryggen, og den må selvfølgelig heller ikke standse hjertebolden. Find selv på flere bolde med funktioner.

Pointen er, at man bliver stresset af de mange bolde og hele tiden skal prioritere, at hjertebolden ikke må gå i stå, samtidig med, at man skal huske, hvilke funktioner de andre bolde har. De kan nemt komme til at skifte retning eller funktion. Når hjertet går i stå eller boldene får en forkert funktion, starter man forfra med at sende hjertebolden alene af sted. Derefter sendes de andre bolde af sted.

Lavet af
Idegruppen/Maja
Deltagere
6
20
Udviklingsområder
Fysisk
Intellektuelt
Socialt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu