Sneaktiviteter

Sne-lampe

Der laves en mængde snebolde, som derefter benyttes til at bygge en lille igloo. Der må meget gerne være huller mellem sneboldene. Til sidst sættes et tændt fyrfadslys ind i igloo’en, og lampen er færdig.

Sne-kakao

Find ud af, hvor meget (rent) sne, der skal smeltes, før du kan få en kop varm kakao. Skal der bruges en halv, en hel eller to liter sne?

Saftevandsis

Et dybt fad fyldes med løs sne, og sneen blandes med rigelige mængder salt. Saltet gør sneen koldere. Bland en kandefuld saftevand (gerne stærkere, end du normalt ville drikke den), og hæld saftevandet i plastbægre. Bægrene placeres i kuldeblandingen og stilles udendørs. Når saftevandet er frosset, er isen færdig. Spises med ske eller slikkes direkte af bægeret.

Igloo

Man kan bygge en igloo på forskellige måder. En måde er at samle en stor bunke sne og derefter udhule bunken. En anden måde er at lave “sneklodser” og bruge dem til at bygge igloo’en. Man kan evt. benytte en balje til at samle sneen i, banke den hård og så vende bunden i vejret på baljen og bruge sneen som en klods.

Snekanon/-katapult

Byg en snekanon/-katapult og se, hvor præcist og hvor langt I kan få den til at skyde.

Sneboldekoder

Skriv en kode på en lille stump papir og rul papiret ind i en snebold. Koden kan først løses, når man har fundet ud af, at papiret er gemt i snebolden. Hvis man gør snebolden våd og lader den fryse til is, inden koden udleveres, bliver den en smule sværere at løse.

Smelte-konkurrence

Hvem laver den sne-/isbold, der er længst tid om at smelte i stuetemperatur. Boldene må ikke være større end to knyttede næver, og de kan indeholde sne, is, småsten, o.lign.

Lavet af
Jesper Balle
Tid
60 – 90 min
Deltagere
3
36
Udviklingsområder
Fysisk
Følelsesmæssigt
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu