Foto: Christian Haslund
26-04-2018
Der var engang en fransk kunstner, der arbejdede med sjove farver og former. Han var dygtig til at tegne og male, men han klippede og klistrede også. Kunstneren hed Henri Matisse, og han har lavet nogle meget farverige collager i starten af det 20. århundrede.

Det skal man bruge:

  • Karton eller papir i mange farver
  • Saks
  • Lim
  • Et stort stykke papir til baggrund

Kom godt i gang

Nu gælder det om at få klippet en masse forskellige former ud i så mange farver som muligt. Det behøver ikke ligne noget bestemt. Det handler mere om at klippe lige præcis det man har lyst til. 

Læg alle stykkerne op på et stort stykke papir og hav lidt sjov med at flytte rundt. Måske dukker der nogle skøre figurer eller sjove ansigter op. 

Når de mange farver og former er blevet til et motiv man er tilfreds med, limer man stykkerne fast på baggrunden. 

Et godt råd til aktiviteten

Det er en god idé at vælge noget tykt papir eller karton til baggrunden. Når man limer på almindeligt printerpapir, risikerer man at papiret krøller. 

Tip til lederen

Vis børnene collager lavet af Matisse til inspiration.

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Karton eller papir i mange farver, saks, lim og et stort stykke papir til baggrund.

Deltagere

Min. 1

Skal vi lege kunst?

Denne aktivitet og mange flere kan findes i aktivitethæftet Skal vi lege kunst?

pdf imageDownload