Piger sidder og laver mad.

Omvendt dag

Lav en dag hvor alt forgår i omvendt rækkefølge.

Forberedelse

Planlæg en dag og afhold den i omvendt rækkefølge. Det er en god idé at tænke på, hvordan måltiderne laves, så spejderne kan holde sig kørende hele dagen.

Beskrivelse

Start med aftensmad om morgenen. Et godt bud på dette måltid er burgere og pommes frittes. Det kan spises af de fleste også om morgenen.

Lav aktiviteter hele dagen, der bærer præg af at gøre tingene omvendt.

I kan slutte dagen af med morgenmad i form af en stor brunch.

Man kan gennem dagen referere til det næste program punkt som om det er sket. Eksempelvis kan man snakke om aftensmaden til lejrbålet selvom aftensmaden ikke har været der endnu. Det gør både at spejderne ved, hvad der kommer til ske bagefter, men det giver også en stærke fornemmelse af konceptet.

Dagen kan eventuelt se sådan her ud:

Lejrbål
Aftensmad
Lav bål til aftensmad
Eftermiddags aktivitet
Frokost
Formiddags aktivitet
Morgenmad
Morgenvækning

Til lejrbål kan man have programmet omvendt, så man starter med en afslutningssang (evt. natteravn). Til sidst kan man holde en velkomst til lejrbålet. Her man kan evt. rose aftensmaden, som skal laves senere.

Aftensmaden eller frokosten kan have flere retter, hvor spejderne skal spise dem i omvendt rækkefølge (dessert – hovedret – forret). Spejderne kan være sultne, når de står op. Derfor kan det være en god idé at tage flere retter til frokost. Til aftensmad kan man rose en patrulje for at have lavet et bål hurtigt.

Hvis I har en normal morgenvækning, kan I bruge den til at lægge spejderne i seng. Hvis I starter med en morgensang eller morgengymnastik kan I lave det om aftenen og derefter lade spejderne gå i seng eller slutte fantasirammen der.

Lige meget om konceptet slutter når spejderne er i seng eller om aftenen kan det være godt at snakke med spejderne om dagen og hvordan det var at have en omvendt dag.

Tid
90 – 120 min
Deltagere
4
35
Udviklingsområder
Følelsesmæssigt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu