Omvendt dag

Lav en dag hvor alt forgår i omvendt række følge. Start med aftensmad om morgenen. Et godt bud på dette måltid er burgere og pommes frittes. Det kan spises af de fleste også om morgenen.

Lav aktiviteter hele dagen, der bærer præg af at gøre tingene omvendt.

I kan slutte dagen af med morgenmad i form af en stor brunch.

Man kan gennem dagen referer til det næste program punkt som om det er sket. Eksempelvis kan man snakke om aftensmaden til lejrbålet selv om aftensmaden ikke har været der endnu. Det gør både at spejderne ved hvad der kommer til ske bagefter, men det giver også en stærke fornemmelse af konceptet.

Dagen kan eventuelt se sådan her ud:

Lejrbål

Aftensmad

Lav bål til aftensmad

Eftermiddags aktivitet

Frokost

Formiddags aktivitet

Morgenmad

Morgenvækning

Til lejrbål kan man have programmet omvendt sådan at man starter med en afslutningssang (evt. natteravn). Til sidst kan man holde en velkomst til lejrbålet. Her man kan evt. rose aftensmaden, som skal laves senere.

Aftensmaden eller frokosten kan have flere retter hvor spejderne skal spise dem i omvendt rækkefølge (dessert – hovedret – forret). Spejderne kan være sultne når de står op. Derfor kan det være en god ide at tage flere retter til frokost. Til aftensmad kan man rose en patrulje for at have lavet et bål hurtigt.

Hvis i har en normal morgenvækning kan i bruge den til at lægge spejderne i seng. Hvis i starter med en morgen sang eller morgen gymnastik kan i lave det om aftenen og derefter lade spejderne gå i seng eller slutte fantasirammen der.

Lige meget om konceptet slutter når spejderne er i seng eller om aftenen kan det være godt at snakke med spejderne omkring dagen og hvordan det var at have en omvendt dag.

Tid
90 – 120 min
Deltagere
4
35
Udviklingsområder
Følelsesmæssigt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu