Aktivitet

Løb – Indiana Jones

“Indiana Jones” byder velkommen:

Hej, jeg er Indiana Jones. Jeg elsker spænding, men jeg roder mig altid ud i problemer. Jeg har faktisk lidt travlt, men jeg har slået mit ben, så jeg ville blive glad, hvis I ville rejse ud for mig.
Jeg kender en pige, der hedder Lissi, hun er 18 år. Hendes forældre er døde, og da hun kiggede i deres ting, fandt hun nogle papirer, hvor der stod, at hendes bedstefar har gemt en masse sølv rundt om hos forskellige mennesker, da han var på en rejse.
Vil I hjælpe mig og Lissi med at finde sølvstykkerne? Det bliver ikke helt ufarligt, for Lissis bedstefar rejste en meget farlig vej. I vil møde mennesker, som vil sætte jer på prøver, før I kan få sølvstykkerne. Når I har fundet dem alle, skal I komme tilbage til mig med sølvet.

Post 1)
Nå, så I er ude for at samle det sølv som Lissis bedstefar har gemt? For at få sølvet må I bevise overfor mig, at I kender Lissi. Det kan I gøre ved at svare på nogle gåder. For hvert rigtigt svar får I 2 sølvstykker. (Det er tilladt at hjælpe bæverne lidt)

a) Hvad gør en bæver?
(Leger sammen, arbejder sammen, holder sammen).

b) Hvilken farve har en bæver?
(Brun)

c) Hvem har sendt jer ud efter sølvet?
(Indiana Jones)

D)Hvad hedder det knob/knude, som I har lært at binde til bævermøderne?
(Råbåndsknob)

Post 2)
Hej børn. Jeg har en gammel bog . Men jeg kan ikke læse i den, for siderne ligger i uorden, og jeg er ikke så god til tal. Hvis I hjælper mig med at lægge siderne i orden, vil jeg gerne give jer nogle sølvstykker for det.

(Bog med løse sider)

Post 3)
Jeg kendte Lissis bedstefar, han var en rar mand, og han elskede smagsprøver. Hvis I smager på hans smagsprøver og gætter rigtigt (eller kommer tæt på), vil jeg give jer et sølvstykke for hvert rigtigt gæt. (Smagskims)

Post 4)
Denne rute er blevet brugt af mange røvere og banditter. Nogle gange har de efterladt det, som de har haft med sig. Så denne hule er fyldt med diamanter. Hvis I samler diamanter på denne snor, så jeg får en halskæde til min kæreste, så vil jeg give jer noget af bedstefars sølv.

Indiana Jones tager imod bæverne:
Flot klaret, men desværre er sølvet ikke ægte. Lissis bedstefar havde lagt det ud for at snyde røvere og banditter. Lissi fandt det ægte sølv i hendes baghave. Men det vigtigste er jo også,at I har hjulpet og at I ved, hvor vigtigt det er at hjælpe hinanden og holde sammen. Som en lille tak har jeg alligevel sørget for lidt til jer.

Lavet af
Signe Klit Munksgaard Johansen
Tid
30 – 60 min
Deltagere
4
20
Udviklingsområder
Selvstændigt
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu