Foto: Johny Kristensen

De små kager hører julen til og kan bruges til mange fornøjelige lege. Her er et par eksempler.

Pebernøddetårn
Skal der deles pebernødder ud, kan det gøres efter reglen: “Du må beholde alle dem, som du kan stable oven på hinanden som et højt tårn, uden at det vælter.” Deltagerne kan lægge en pebernød på deres tårn efter tur, så alle kan holde øje med hinandens bygningsværker af pebernødder i takt med, at de skyder mod himlen.

Tampen brænder
Finder I en pebernød, så må I beholde den. Spejderne leder efter pebernødder på tid.

To hold kan konkurrere mod hinanden. Hvert hold får et bestemt antal pebernødder, som de gemmer i hvert sit rum. Holdene leder efterfølgende i hinandens rum. De pebernødder, som de finder, må de beholde.

Til sidst leder holdene efter de sidste pebernødder i deres eget rum for at finde dem, det andet hold ikke fandt. Derefter deler dle deres samlede bytte af pebernødder.

MUS – gæt en pebernød
Her gælder det om at satse sine pebernødder. Deltagerne sidder to og to over for hinanden eller i hold.

Der lægges 5-10 pebernødder foran konkurrenterne på en række. En spejder forlader rummet eller vender ryggen til, mens en anden peger på en af pebernødderne. Bagefter skal den første spejder forsøge at gætte, hvilken pebernød, der er blevet peget på ved at spise pebernødderne, der er blevet lagt op. Spejderen må spise/beholde pebernødderne, indtil han/hun tager den pebernød, der er peget på.

Tager spejderen den udpegede pebernød, så råber de andre “MUS”. Så er det en andens tur…

Pebernødscurling
I den ene ende af et kartonark tegnes 3 cirkler inden i hinanden. Den inderste giver 100 points, den næste 50 og den sidste 25 point. Deltagerne skiftes nu til at sende en pebernød hen ad arket. Når alle har affyret deres pebernødder, tælles pointene sammen, og den, der har flest point, må spise alle pebernødderne. Hold øje med pebernødderne, så I ved, hvis der er hvis, når pointene skal tælles op.

Lavet af
Claus Dahl Jensen
Deltagere
3
36

Flere aktiviteter

Menu