Aktivitet

Løb – Dyre rekorder

Formål:

At lege med og måle sig i mod nogle af naturens rekordindehavere.

Beskrivelse:

Mødet gennemføres som et løb med forskellige poster, hvor bæverne skal lave forskellige tests i forhold til naturens rekordindehavere.

Gepard

En gepard kan løbe med en hastighed på 110 km/t. – det er ligeså hurtigt som en bil må køre på motorvejen. Hvor hurtigt kan du løbe? Løb 50 meter og mål din egen hastighed.

Anakonda

Anakondaen kan blive over 9 meter lang og veje op til 250 kg. Hvor lang en slange kan bæverfamilien blive, hvis de lægger sig på en lang række? Og hvor meget vejer de tilsammen? (I længde kan den overgås af netpytonen i Asien, men anakondaen er meget kraftigere og tungere).

Kænguru

Den brunhalsede kænguru kan springe op til 6 meter i et spring – og det er ikke engang rekorden. Kæmpekænguruen har rekorden, den har sprunget over 13 meter, kan hoppe over hegn på 3 meter i højden og kan flygte med tæt på 90 km/t. Hvor langt og højt kan du hoppe? Lav en bane til længde og højdespring.

Myrer

Myrer er kendte for at være blandt de stærkeste dyr på kloden. Nogle forsøg har vist, at myrer kan bære op til 50 gange deres egen vægt. Så hvis en bæver vejer ca. 25-30 kg. svarer det til at de kan løfte 1.250 – 1.500 kg – så de skulle kunne løfte en bil hver!! Lav forsøg med, hvor meget den enkelte bæver kan løfte og hvor meget familien kan løfte sammen.

Stinkdyr

Et stinkdyr er ikke større end en kat, men kan klare sig imod ulve og grizzlybjørne. Det forsvarer sig ved at oversprøjte sine fjender med en væske, der efter sigende lugter af rådne æg. Lav en lugtekims med bæverne.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Bæver
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
20
Udviklingsområder
Fysisk
Socialt

Flere aktiviteter

Menu