Aktivitet

Løb – Førstehjælp

Formål

At lære lidt simpel førstehjælp.

Forudsætninger

Dette kan med fordel gennemføres i et spejderhus, hvor der findes mange af de produkter, der omtales i opgaverne. Hvis mødet gennemføres om sommeren og økonomien tillader det, kan man vælge at lave post 4 også – det er et sikkert hit ved bæverne!

Metode

Disse poster kan enten gennemføres sammen for alle bævere, men kan også med fordel laves som et lille løb. Beskrivelse

Faresymboler

I alle danske hjem står der et stort antal rengøringsmidler, maling, salt til opvaskemaskiner, sprøjtemidler, husholdningssprit, lampeolie m.m. Hvor mange kan I finde i spejderhuset og hvad betyder de? Hvad skal man gøre, hvis nogen indtager de forskellige stoffer? (Kontakt læge eller 112 og hav beholderen i hånden, så denne kan følge den tilskadekommende)

112-leg

Familien skal »ringe« til 112 og fortælle, hvad der er sket med en tilskadekommende – hvilke oplysninger skal med? Hvad er der sket, hvor mange er kommet til skade, hvor er det sket og hvad hedder du?

Plaster

Hvordan sætter man et plaster ordentligt på? Må man sætte det på et beskidt sår? Fortæl bæverne om god håndhygiejne og instruer i, hvordan man sætter et plaster rigtigt på uden at røre den sterile, hvide del.

Bistik og næseblod

Hvis man får et bistik omkring eller i munden, er det meget vigtigt, at holde svælget kølet godt ned, så luftvejene holdes fri. Hvis man har fået næseblod, kan det også være en god ide at køle ganen ned – derfor er den bedste førstehjælp til disse problemer, at spise en is!

Matrialer

  • Emballage med faresymboler, gerne fra spejderhuset eller hjemme. Bæverne kan også medbringe 1-2 stk. hver hjemmefra
  • 2 gamle, ikke virkende telefoner
  • Plaster
  • Vand
  • Sæbe
  • Små is, eks. skub-op sodavandsis

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Bæver
Tid
30 – 60 min
Deltagere
4
20
Udviklingsområder
Fysisk
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu