Lav fastelavnsboller og hør historien om fasten, men I spiser dem
Ingredienser til 18 fastelavnsboller
Dej:
50 g Gær
2.5 dl. Sødmælk
125 g Smør
2 Æg
1.5 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
500 g Hvedemel
Fyld:
2 Æg
2 spsk. Sukker
1 spsk. Maizena majsstivelse
2.5 dl. Sødmælk
0.5 tsk. Vanillesukker
Glasur:
100 g Flormelis
1 spsk. Vand
2 spsk. Kakao
Opskrift:
Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
Kagecremen laves mens dejen hæver.
Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)
Dejen slås ned og deles i to kugler.
Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30×30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10×10 cm. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
Bages i ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.
Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.