Aktivitet

Kollektiv

Formål:

Samarbejde og fællesskab.

Forudsætninger:

At gruppen har en egnet hytte til formålet. Der skal være køkken og gerne bad.

Forberedelser:

Troppen skal aftale med gruppen, at de benytter hytten en hel uge. Der skal selvfølgelig stadig være plads til de øvrige enheders ugentlige spejdermøder. Deltagerne forbereder niveauet af aktiviteter. – om der skal overhovedet skal være nogle. Deltagerne kan aftale nogle fælles regler inden der flyttes ind eller det kan laves løbene i løbet af ugen. Regler fra starten kan dog være: Ingen alkohol og ingen gæster med mindre alle er indforstået med det.

Metode:

Troppen flytter ind i spejderhytten en uge. Her skal de leve som i et kollektiv. Deltagerne skal snakke om fordelene ved at bo sammen og de udfordringer det vil give, evt. konflikthåndtering. Troppen fordeler selv arbejdsopgaver vedrørende fællesspisning og oprydning. Troppen løser selv problemstillinger som de vil opstå. Det kan være konflikthåndtering, økonomi, madlavning fastlæggelse af fælles regler osv. Beskrivelse Troppen flytter ind i spejderhuset en uge for at bo i kollektiv. Det kan være en almindelig uge hvor spejderne passer deres skole og almindelige fritidsaktiviteter som normalt. Bofællesskabet skal være uforpligtende. Dvs. de sætter selv rammerne for hvordan de vil bruge fællesskabet vedrørende madlavning og aktiviteter. Troppen skal heller ikke være arbejdskraft for de øvrige enheder i løbet af ugen. Efterfølgende er der et lille oplæg af kollektivisterne til deres enhedsleder omkring hvordan det var at bo i fællesskab. Troppen skal gerne have fået den oplevelse at hvis man indgår et fællesskab med andre er det vigtigt med fælles regler og forståelse for hinandens forskelligheder.

Mærker

Det findes to forskelige uofficielle mærker for at lave et kollektiv. Det er Kolle Kolle og Kollektiv . Man kan evt. tage dem i sammenhæng med aktiviteten.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Deltagere
3
20
Udviklingsområder
Selvstændigt
Intellektuelt
Socialt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu