Aktivitet

Giv spejderne ansvar

Foto: Johan Stauner Bill

Bekskrivelse:

Det er centralt i spejderarbejdet at inddrage spejderne til medbestemmelse og aktivt at bidrage til møder og ture. Det er vigtigt, at spejderne føler ansvaret for noget, banden/patruljen har gjort sammen.

Formålet med dette punkt er, at de unge skal lære selv at have ansvaret for ting. Målet er, at den unge igennem sådanne øvelser får opbygget en større ansvarlighed og evne til selv at tage et ansvar. Her er forskellige forslag til, hvad det kunne være, spejderen skulle tage ansvaret for. Det er kun forslag.

Der er lige så mange muligheder, som du kan finde på. Vær blot sikker på, at den unge kan magte den opgave, de bliver givet. Samtidigt må det dog ikke være for nemt.

Forslag:

  • Planlægge og udlægge et mindre løb for patruljen. Hvis det kræves, skal den unge også sikre sig, at eventuelt nødvendige tilladelser er sikret, før løbet gennemføres.
  • Patruljen har måske vedtaget, at de skal prøve at lave mad over bål. Den unge får da ansvaret for at finde en passende ret. Handler ind og instruerer de andre i, hvordan de nu laver denne ret.
  • En anden mulighed kunne være, at den unge skal lære de andre et knob eller to.
  • Det er også muligt, at patruljen til hvert møde gerne vil prøve nye lege eller sanglege. Det kan da være den unges ansvar at planlægge, hvilke lege eller sanglege de skal prøve til et bestemt møde.
Deltagere
3
36
Udviklingsområder
Selvstændigt
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu