Trivsel og god kommunikation i juniorenheden i Bække

Ord, som man synes næsten ikke tåler at blive skrevet og slet ikke at blive sagt til og om hinanden, var begyndt at blive hverdagskost i juniorenheden i Bække gruppe. Dét har de unge enhedsledere og gruppelederen valgt at gøre noget ved.

Bække gruppe

I samarbejde med forældre, bestyrelse og en udviklingskonsulent har lederne i Bække gruppe sat gang i en proces med fokus på trivsel og god kommunikation blandt juniorspejderne. Det første skridt var et møde med forældrene, hvor lederne åbent, ærligt og ordentligt fortalte om, hvad det gjorde ved både spejderne og lederne, når der blev brugt grimt sprog til spejdermøderne.

Næste skridt var et møde, hvor juniorspejderne blev involveret. Her blev der talt om, hvordan juniorerne selv oplever det hårde sprog – hvordan man kan blive rigtig ked af at blive talt hårdt til. De talte også om, hvordan man bliver glad af at have gode spejdervenner, og at spejder er fedt. . Juniorerne skulle vælge nogle områder, som de især ville arbejde med.

Dårlige vaner

Respekt for hinanden, at tage ansvar og at lytte til hinanden var nogle af de værdier, der blev fremhævet. Alle ved, at det kan være svært at ændre dårlige vaner, men som Cecilie – der har været spejder i fem år – udtrykte det:

Vi øver os.

Det passer jo rigtigt godt sammen med spejderværdien ‘Learning by doing’.  

Nysgerrig på at holde den gode tone?

Læs om at arbejde med anerkendende dialog under ‘Gruppeledelse’ her.

Læs også

Menu