I 2023 og 2024 går Spejderhjælpen til børn i Libanon

Projektets mål i Libanon er at sikre flygtningebørns og -unges rettigheder til et trygt og støttende miljø.

Foto: Folkekirkens Nødhjælp/Kanafani Foundation

Partnerskabsprojektet hedder ‘Hjælp til flygtningebørn i Libanon, og sammen med Folkekirkens Nødhjælp og deres lokale partner i Libanon, Ghassan Kanafani Cultural Foundation, vil Spejderhjælpen i to år støtte fondens arbejde blandt flygtningebørn og –unge i Libanon. Fonden driver blandt andet børnehaver, ungdomsklubber og biblioteker, der støtter op om at give flygtningebørnene i Libanon en bedre barndom – en slags trygt helle i det ofte pressede og hårde liv i flygtningelejrene.

Fonden er afhængig af midler udefra for at kunne drive deres aktiviteter og det er her den økonomiske bistand fra Spejderhjælpen kommer ind. Danske spejdere kan ved at tjene penge lokalt være med til at sikre, at børn i flygtningelejrene får en mere tryg hverdag.

Det er ikke kun børnene og deres familier, men også det libanesiske værtssamfund som huser flygtningelejrene, der nyder godt af Kanafani-fondens arbejde, idet indsatsen, som Spejderhjælpen støtter, er med til at mindske de sociale spændinger mellem flygtninge og værtssamfund.  

Sådan kan jeres gruppe støtte

I forhold til de danske spejdere er det overordnede ønske, at børn, unge og voksne i spejderkorpsene igennem Spejderhjælpens partnerskab med Folkekirkens Nødhjælp får mulighed for at engagere sig lokalt med et globalt udsyn – og støtte den gode sag.

I 2023 ligger spejderhjælpsugen fra lørdag den 16. september til og med søndag den 24. september (uge (uge 38). I kan hente inspirationsmateriale til jeres spejdermøder op til spejderhjælpsugen på Spejderhjælpens hjemmeside fra midt august, ligesom I kan downloade arbejdskort til spejderne, så spejdernes ”arbejdsgivere” kan notere, hvordan spejderne har tjent penge.

Det er også på hjemmesiden, I kan bestille årets spejderhjælpsmærker.

Hvis I hellere vil lave jeres egne rammer for at hjælpe, kan I også bruge Spejderhjælpens materiale på et andet tidspunkt end i Spejderhjælpsugen.

Læs flere nyheder om Spejderhjælpen

Spejderhjælpen 2023-2024

Spejderhjælpen støtter i 2023 og 2024 Ghassan Kanafani Cultural Foundation, der driver aktiviteter i Libanon, rettet mod flygtningebørn og –unge.

Læs mere om Spejderhjælpen

Læs også

Menu