Aktivitet

Svømmehal

Foto: Johny Kristensen

Formål:

At lave et anderledes løb, som giver større fortrolighed med vand. At bruge svømmehallen på en anderledes måde.

Forudsætninger:

At man kan låne en svømmehal og gerne en livreder. Der skal være skriftlig tilladelse fra forældrene om, at man tager i svømmehal med børnene. Hav evt. et par forældre med som hjælp.

Forberedelser:

Børnene skal medbringe badetøj og håndklæde. Ligeledes må de gerne medbringe dykkerbriller, snorkel og gerne en vandtæt lommelygte der virker under vand.

Metode: Legene foregår som et almindeligt løb. Det er ikke alle børn der er glade for vand og man skal respektere et nej fra deltagerne hvis de ikke tør prøve aktiviteten på den enkelte post. Børnene skal kun deltage af lyst. Opgaverne løses i patruljer. Husk at respektere hinanden i bassinet, så ingen bliver forudlempet eller utrygge ved at være i vandet. Husk at lave de forskellige poster steder i bassinet hvor deltagerne kan komme ind til kanten eller røre bunden, så de føler sig trygge under løbet. Svømmehal Deltagerantal Mindst én patrulje Tidsramme Langt møde Formål At lave et anderledes løb, som giver større fortrolighed med vand. At bruge svømmehallen på en anderledes måde

Post 1 – Jesustricket

Holdet får udleveret 20 stykker liggeunderlag – del et almindeligt liggeunderlag i to. Underlagene lægges så de overlapper hinanden og danner en lille ø. En af patruljens deltagere skal stå på øen mens de andre sejler den rundt i bassinet. Pas på kanterne på bassinet. Personen skal ud og røre ved en genstand der er placeret over bassinet for at opgaven er gennemført.

Post 2 – Lige penge

Holdet får til opgave at dykke efter guld. Der bliver smidt småpenge for ca. 50 kr i bassinet i et begrænset område. Patruljen skal dykke og komme op med et aftalt beløb eksempelvis 26,75 kr. Alle i patruljen skal ned at dykke på en gang, og alle i patruljen skal have penge med op.

Post 3 – Dykkerklokken

I bassinets vandoverflade placeres tre murebaljer der ligger med bunden i vejret, så der er luft indeni dem. På indersiden af baljerne er der skrevet en kort kode. Patruljerne skal løse de tre koder. Koderne må kun løses mens man har hovedet oppe i baljerne. Husk at løfte baljerne efter hvert dyk så de bliver fyldt med frisk ilt. Giv dykkerne besked om, at der kun er luft under hver murebalje til ca. 30 sekunder, så de skal skynde sig med koderne.

Post 4 – Bjergning

Holdet skal rede en redningsdukke op af vandet. De skal hjælpe hinanden.

Post 5 – Træstammen

Holdet skal stå på kanten. Èn efter én skal de gøre sig helt stive i kroppen med armene over hovedet og lade sig falde bagover. De skal holde sig helt udstrakte under forsøget.

Post 6 – Vandscooter

På det lave vand hvor alle kan bunde, er der lavet en lille bane af bøjer. En fra patruljen skal nu trækkes i benene rundt på banen uden at synke. Dvs. at der skal være lidt fart på. Der må godt være udskiftning blandt dem der trækker.

Post 7 – Jægerprøven Holdet får hver en snorkel og et par dykkerbriller. Dykkerbrillerne er malet sorte så man ikke kan se ud. I bassinet er der udspændt et reb med et antal knuder på. Deltagerne skal snorkle langs rebet og tælle antallet af knuder på rebet, og se, om alle kan komme frem til samme antal. Aktiviteten kan også laves som en kimsleg med genstande bundet fast i rebet.

Post 8 – Redningsreb

I bassinet skal en fra patruljen redde sine kammerater med redningsrebet. Den der kaster redningsrebet står på kanten af bassinet. De andre træder vande i bassinet. Redningsrebet skal kastes ud til dem og de skal hales ind til kanten. Når de trækkes ind må de ikke rører bunden i bassinet.

Post 9 – Torpedo

En fra patruljen er torpedo. Personen står i den ene ende af bassinet iført svømmefødder. I den anden ende af bassinet står de andre fra patruljen. Der er spændt et reb ud mellem dem. Torpedoen hopper i vandet og dykker ned med armene foran sig mens han holder rebet i hænderne. De andre fra patruljen trækker i rebet for at øge torpedoens fart mens han selv sparker med fødderne. Hvor hurtigt kan personen dykke fra den ene ende af bassinet fra den anden? Hvis torpedoen løber tør fra luft skal han slipperebet for at komme op til overfladen. Torpedoen skal selvfølgelig sørge for at holde sig under vandoverfladen.

Post 10 – Opdrift

Holdet skal transportere to fodbolde fra den ene side af bassinet til den anden. Patruljen skal træde vande side om side på linje. De skal nu transportere de to bolde under vandet med hænder og fødderne. De må ikke svømme med bolden, så de skal hele tiden skifte plads i bassinet for at få boldene over til den anden side. Boldene må ikke komme op til overfladen.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Spejder
Tid
90 – 120 min
Deltagere
3

Flere aktiviteter

Menu