Foto af Pernille Bille Tvedt

Spis naturen

Gå en tur i naturen og find spiselige planter – brug dem til at lave mad af.

Lad spejderne finde spiselige planter i naturen og bruge frugterne/urterne til at lave mad af.

Lidt inspiration:

Mælkebøtte

De unge blade er fine til salat. Rødderne kan graves op sidst på sommeren. Skrabes rene og koges møre i supper og gryderetter.

Skvalderkål

Er ikke bare ukrudt i haven. Munkene indførte dem og dyrkede dem omkring klostrene. Brug skvalderkål på samme måde som spinat.

Gederams:

Er skovens asparges. Stængler koges møre og spises som asparges. Bladene kan tilsættes suppen eller ristes på panden i lidt fedtstof. Rødderne renses for jord og koges møre. De kan i en snæver vending erstatte kartofler.

Brændenælder:

Stikker ikke efter kogning, og de kan bruges i pandekager eller til en dejlig urtesuppe. De spæde blade om foråret er de bedste. Til suppen bruges to liter nældeblade, der skylles godt og koges møre i en halv liter vand. Nældebladene tages op og hakkes. Derefter røres de sammen i nældevandet med en bouillonterning, og det koger lidt. Smag suppen til med salt, peber og creme fraiche..

Naturdrik:

Mange ting kan bruges til te: blade fra æble- og pæretræer, rosenblade, blade fra kirsebær, hindbær, birk og lind.
Tørrede planter: kamille, hyben og mange andre. Hæld kogende vand over teen og lad den trække i 5-10 minutter. Prøv dig forsigtigt frem …

Lavet af
Pernille Mia Madsen
Tid
5 – 30 min
Deltagere
3
40
Udviklingsområder
Fysisk

Flere aktiviteter

Menu