Aktivitet

På løb med Bibelen

På løb med biblen

Her er nogle ideer til poster på et løb i Jesus’ fodspor. Hvis bare I er to postfolk, kan I sagtens spille alle rollerne på skift. Alle dem, spejderne møder (undtagen Herodes og Jesus selv) har lige haft en oplevelse med Jesus og fortæller selvfølgelig om det. Øv jer på rollerne ved at læse i Det nye Testamente.

Lad f.eks. spejderne møde:

Herodes – som vil have spejderne til at hjælpe med at løse en kode (f.eks. morse), som Josef og Maria har efterladt til deres familie. Heri står om deres flugt fra den onde Herodes, som naturligvis ikke må få at vide, hvor de er.

Maria – som grædende fortæller, at hendes 12-årige søn er blevet væk under påskefesten i Jerusalem. Spejderne hjælper ved at slå op i Det Nye Testamente (Lukas, 2., 41-52).

Johannes Døberen – hvor spejderne skal flytte en kop vand på et tov, som snor sig op i træer og rundt i buske.

Simon Peter – hvor spejderne får lov at fiske.

Fiskestangen kan være en bambuspind med en snor på, krogen en magnet. Hvis I lader papfiskenes øjne være papirclips, skal spejderne nok få bid! På hver fisk står et stykke af trosbekendelsen (som skal bruges senere).

En af “de 5000” – som fortæller om bespisningsunderet og lader spejderne spise brød, som er bundet på en snor.

Den blinde tigger – som lader spejderne udføre en opgave som blinde (f.eks. at binde et råbåndsknob to og to med bind for øjnene).

Judas – som er på hjem efter nadveren Skærtorsdag og laver en smagskimsleg med spejderne.

Jesus efter opstandelsen – som beder spejderne sige trosbekendelsen. Hvis de ikke kan huske den udenad, har de den jo på fiskene fra Simon Peter.

Lavet af
Rolandposten
Tid
30 – 60 min
Deltagere
3
36
Udviklingsområder
Fysisk
Selvstændigt
Åndeligt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu